Osa Kristjani vanemategi elust jäi basseinipõhja (12)

Copy

Tervise Paradiisi mulluse tragöödia avaistungil ristküsitleti uppunu siiani sügavas leinas vanemaid, vaadati valvekaamera salvestist juhtunu kohta ja vaieldi sealt nähtu üle. Prokurör esitas kohtule terve virna kirjalikke tõendeid.

Pärnu maakohtus algas täna protsess osaühingu Tervise Paradiis ja selle vaneminstruktori Gert Kuusiku üle. Mõlemat süüdistatakse veekeskuse kliendi surma põhjustamises ettevaatamatusest. 27aastane Kristjan uppus Tervise Paradiisis mullu 11. märtsil.

Maxima laos töötanud Kristjan elas Tallinnas vanematega. Läbi pisarate prokuröri ja süüdistatavate kaitsjate küsimustele vastanud ema sõnutsi sai poeg mõlema vanemaga väga hästi läbi. "Meil oli väga tubli poeg," lausub ema. "Ei suitsetanud ega joonud, tegi tööd."

Ema toonitab, et iseäranis hästi sai Kristjan läbi isaga, neid ühendas suur huvi autode vastu. "Ta oli nagu teine mina," tõdeb vesistav isa hiljem, kui teda ristküsitletakse.

Ema meenutab, et sageli käisid nad koos poes, kui ta pojale mainis, et oleks vaja midagi – näiteks jopet – osta. Kristjan öelnud sellistel puhkudel alati, et tema teab, kust saab. Sageli istusid nad koos kohvikus.

Ema nägi viimati oma poega elavana mullu 10. märtsil, reede õhtul. Poeg ütles, et läheb järgmisel päeval ühes oma tüdruku ja tema sõpradega Pärnusse spaasse. Ema veel imestas, et miks küll sinna: Tallinnas on ju veekeskusi küll. Poeg vastas, et Tallinna omad on kõik läbi käidud, pealegi on Pärnu ilus linn.

Laupäeva hommikul kuuest läks ema juba tööle. Õhtupoolikul helistati talle politseist ja teatati, et tema pojaga juhtus õnnetus. Ema hakkas karjuma.

Tagasi üles