Jõulupühade eel ostab lihamüüjate sõnutsi iga teine-kolmas lihaostja ka koote-seajalgu, et ise sülti keeta. Parima süldiretsepti suhtes on igaühel eri arvamus. Ühte meelt ollakse selles, et kodus süldi keetmine ei ole keeruline.
Tellijale
Parim sült valmib vanaema retsepti järgi
Pärnu turu kõrval Suur-Sepa tänava lihapoes oli teisipäeval saadaval nii koote, seajalgu kui pehmet sealiha, mida süldi sisse panna. Poe omaniku ja perenaise Sirje Simmi jutu järgi koodist süldi sisse liha ei saa, küll aga tarretist, sestap lisab tema natuke sea-, aga ka vasikaliha, mis pidi müügile tulema kolmapäevast. Vasikaliha aitab nii kallerdada kui annab head maitset. Sealihast eelistab Sirje pehmet abaliha, tagatükki peab süldi tarvis liiga tuimaks. Kanaliha ei soovita ta sealihasülti lisada, sest see ei säili nii hästi kui sealiha. "Kanalihast võiks teha eraldi sülti, kanalihasült on väga maitsev," annab perenaine nõu.