Vallikäärus tähistati rahvusvahelist tantsupäeva

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise tantsupäeva kontsert Pärnu Vallikäärus.
Rahvusvahelise tantsupäeva kontsert Pärnu Vallikäärus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeval tähistati Pärnu Vallikäärus rohkem kui poolteist tundi kestnud Pärnumaa tantsijate ühiskontserdiga rahvusvahelist tantsupäeva.

Rahvusvahelist tantsupäeva tähistatakse maailmas alates 1982. aastast modernballeti looja Jean-Georges Noverre (1727-1810) auks. Pärnus on tähistatud tantsupäeva alates 2010. aastast linna tantsuühenduste samaaegsete tantsuetendustega linna esinemispaikades.

Päevajuht, Endla näitleja Lauri Kink luges enne kontserdi algust ette rahvusvahelise tantsupäeva pöördumise, kus seekord oli esile tõstetud tantsuteraapia.

Kontserdil osalesid Gabriele moe- ja tantsukool, Waf tantsukool, Laine Mägi tantsukool, Ainula balleti ja iluvõimlemise stuudio, Kungla Rahvas, Tuurit-Tuurit, Kajakas, Paikuse naisrühma Pastlapaar, JJ-Street Dance Company, MP-Dance, Eakate tantsurühm Vesiroos, Eakate tantsurühm Ilse, Tahkuranna tantsutiim, Aplaus Plus ja Pärlike, Pärnu Kunstide maja loov- ja vabatantsustuudio ja Black, Brownie and the Blondes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles