Kevad ei taha oma soojemat palet veel näidata

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki toonekured ja teised rändlinnud on juba ammu kohal, ei taha kevad oma soojemat palet veel näidata.
Ehkki toonekured ja teised rändlinnud on juba ammu kohal, ei taha kevad oma soojemat palet veel näidata. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuhu on jäänud kevadsoe? Eelnenud kevadeid võrreldes selgus, et mai alguseks õitsesid nartsissid ja varased tulbid. Tänavu sain esimese nartsissiõie 1. mail. Kuigi aprill oli keskmisest soojem, on kevad tänavu looduse arengut silmas pidades hiljaks jäänud.

Päevased temperatuurid on olnud madalad ja öödki ei ole soojad. Mõnel pool on olnud isegi öökülma.

Arvatavasti on järgmine nädal muutlike ilmadega ja kohatise öökülma ohuga. Päikest on sageli näha, aga päevatemperatuurid jäävad ikkagi madalaks.

Laupäeval tõotab tulla kohatise sajuga ilm, kuid teisipäevani on ilusad ilmad. Alates kolmapäevast saabuvad lõunatuultega soojemad, kuid sajusemad ilmad. Vesi soojeneb selliste ilmadega väga aeglaselt ja ujuma minemisega peab veel tükk aega ootama. Maikuud kutsus vanarahvas millegipärast maiuskuuks, aga ka nelipühakuuks. Suvisted ehk nelipühad võisid tähendada hiliskevade lõppu, sel aastal algavad pühad 27. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles