Pärnumaal leiti neli katmata kaevu

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaaneta kanalisatsioonikaev. Foto on illustreeriv.
Kaaneta kanalisatsioonikaev. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tehnilise järelevalve ameti ja päästeameti aprilli lõpus tehtud üleskutsele teada anda katmata ja katkiste luukidega kaevudest ning muudest ohtlikest rajatistest reageeriti aktiivselt üle Eesti. Pärnumaalt on teada antud neljast ohtlikust kohast, kaks neist asus Pärnus ja kaks Sauga vallas.

Ühtekokku on aprilli lõpust kuni tänaseni infotelefonile 1524 teada antud 46 ohtlikust rajatisest, suur osa teavitustest tehti 5. mail toimunud "Teeme ära" talgupäeva raames.

Päästeala infotelefonile laekunud info ohtlike rajatiste kohta on edastatud ja edastatakse edaspidi tehnilise järelevalve ametile ning kohalikele omavalitsustele ja põllumajandusametile, kes selgitavad välja rajatise omaniku ja teevad vajadusel ettekirjutuse ohutuse tagamiseks vajalike tegevuste kohta. Ettekirjutuse tegija jälgib selle täitmist ja rakendab meetmeid ohutuse tagamiseks.

Tehnovõrkude kaevusid, vanu veevõtukaevusid, maa-aluseid mahuteid ja muid sarnaseid rajatisi on üle Eesti väga palju ning võitluse nendega seotud õnnetuste ärahoidmiseks teeb keeruliseks see, et puudub reaalne ülevaade nende asukohtadest ja seisukorrast. Peale selle võib selliste rajatiste praegu nõuetele vastav ja igati ohutu seisukord ootamatult vandalismi või varguse tõttu muutuda eluohtlikuks. Seetõttu on väga oluline, et inimesed annaksid avastatud ohtlikest rajatistest teada päästeala infotelefonil 1524 ning märgistaksid esmase ohu kõrvaldamiseks ohuala käepäraste vahenditega.

Ohtlike rajatiste kaardistamiseks on loodud spetsiaalne maa-ameti kaardirakendus, kuhu koondatakse kõigi avastatud ohtlike rajatiste andmed. Kaardirakendust on plaanis edasi arendada selliselt, et see võimaldaks inimestel endal veebikeskkonnas või nutitelefoni abil lisada rakendusse ohtliku rajatise asukoha, fotod ja muu asjakohase info.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles