Keskerakond nääkleb Reformierakonnaga mupo tegevuse laiendamise üle

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu munitsipaalpolitsei minibuss.
Pärnu munitsipaalpolitsei minibuss. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Keskerakond süüdistab Pärnus oma koalitsioonipartnerit Reformierakonda, et see pidurdab munitsipaalpolitsei saatmist nädalavahetustel linnatänavaile politseinikele appi.

Reformierakonna esindajate sõnutsi pole nad mupo tänavale saatmise vastu, ent ei poolda selleks linna reservfondist lisakulutuste tegemist.


"Kinnitame, et peame jätkuvalt vajalikuks Pärnu linna turvalisuse tõstmist ja munitsipaalpolitsei kaasamist tänavatele patrullima. Et selle plaani on heaks kiitnud politsei juhtkond, ootab protsess vaid Reformierakonna taga," teatas Pärnu linnavolikogu keskfraktsiooni aseesimees Garri Suuk.



Suugi sõnade järgi on kõik valmis selleks, et katsetada kahekuise pilootprojekti raames, kas linna- ja riigipolitsei ühistegevus nädalalõppudel aitaks vähendada kaakide nääklusi ja ära hoida konflikte.



Lääne politseiprefektuuris heaks kiidetud pilootprojekti järgi patrulliksid Pärnu linna munitsipaalpolitseinikud alates märtsist kahe kuu jooksul reedeti ja laupäeviti 21–5 avalikes kohtades.



Keskerakondlasest Pärnu abilinnapea Simmo Saare sõnutsi oleks patrullis korraga kolm mupo töötajat koos autoga. Palga, side- ja transpordikulud oleksid kahe kuu jooksul 45 300 krooni.



"Et 2009. aasta munitsipaalpolitsei eelarves selliseid vahendeid ei ole, tegime ettepaneku eraldada  reservfondist patrullimisteks täiendavalt 45 300 krooni," ütles Saar. "Reformierakond on aga vist arvamusel, et see summa on liiga suur, võrreldes saadava kasuga."



Reformierakonna Pärnu linna piirkonna juhi Jane Metsa ütlust mööda leiab Reformierakond, et mupo võiks koos politseiga edukalt koos tegutseda, ent selleks ei saa teha linna eelarvest lisakulutusi. „Probleem ongi selles, et mupo patrullima saatmiseks tahetakse linna eelarvest lisavahendeid,“ seletas Mets. „Arvestades sellega, et linnal tuleb teha eelarvekärpeid, ei pea Reformierakond võimalikuks reservfondist mingite lisakulutuste tegemist, kui see ei ole eluküsimus. Arutasime seda oma fraktsioonis ja juhatuses ja oleme vastu kulutuste tegemisele lisaeelarvest.“



Metsa jutu järgi tuleks munitsipaalpolitseil leida patrullis käimiseks vajalikud 45 300 krooni oma sisemisest eelarvest, mille suurus on tänavu 3,5 miljonit krooni. „Selle eelarve piires on muudatuste tegemine osakonna juhataja pädevuses,“ märkis Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles