Täna jõuab Pärnusse elektriautode maraton

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautod sõitsid läbi Pärnu Monte Carlosse ka eelmisel aastal.
Elektriautod sõitsid läbi Pärnu Monte Carlosse ka eelmisel aastal. Foto: PP

Täna 12–15 on kõigil huvilistel võimalus Pärnus Rüütli platsil uudistada elektriautosid, mis võtavad osa Tallinnast Monte Carlosse suunduvast maratonist.

Kogu distantsi läbib ainult kuus autot. Tee peal ei piisa laadimispunkte ja võistlusautode laadimine toimub haagisele ehitatud kaasaveetava seadme abil. Ülejäänud etappidel osalejad peavad starti asuma laetud akudega või leidma laadimismooduse ise.

Maratoni ja eri etappide võitjad selgitatakse täpsussõidu põhimõttel. Esimene auto sõidab agressiivselt, kuid liiklusreegleid ja -piiranguid arvestades, teised peavad saama temaga võimalikult sama aja. Aeglasemalt või kiiremini sõitmine toob kaasa trahvipunktid.

Hommikul Tallinnast algavast esimesest etapist võtavad osa ka Eesti sotsiaaltöötajad, kes Märjamaal autosid vahetavad.

“Eestis pole valmis laadimistaristut, et pisemad elektriautod nagu Mitsubishi i-MiEV saaksid vahelaadimiseta sõita pikemaid distantse ja peale selle võistelda liikluses lubatud suurima kiiruse piirimail,” ütles ürituse peakorraldaja Jüri Tamm.

Pärnu linna esindab Tammiste hooldekodu juhataja Riido Villup, kellele pärnakad saavad kaasa elada. Maraton peaks Rüütli platsile jõudma keskpäeva paiku, seejärel pannakse masinad platsi äärde laadima.

Alates kella 14st on võimalik elektriautosid võrrelda vanade autodega. Pärnu loodus- ja tehnikamaja noored demonstreerivad mudelautosid. Poole kolmest on esimese etapi parimate autasustamine, kell 15 antakse Rüütli tänaval Pärnu–Riia etapi start.

Monte Carlos on autod 10. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles