Täna avatakse Pärnus Rannakino

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline hakkab välja nägema Pärnu rannakino.
Selline hakkab välja nägema Pärnu rannakino. Foto: Repro

Rannapromenaadi ja Rannapargi vahelisel alal avab täna uksed Rannakino, mis näitab suve lõpuni iga päeva hilisõhtul linateoseid kinoklassikast kuni keelatud filmideni.

Algselt 1. juuniks planeeritud avamine lükkus edasi Silent Cinema tüüpi wifi kõrvaklappide tarneviivituste tõttu. “Nüüdseks on Rannakino mugavaks toimimiseks kõik vajalik Pärnusse jõudnud ja oleme põnevusega valmis esimeseks hooajaks,” rõõmustas kino eestvedaja Aivar Laan.

Pea sada päeva kestev suvine filmifestival toob kinokülastajateni hoolika valiku kinoklassikast, kultusfilmidest, värsketest filmidest, valitud huumori, skandaalse kino, keelatud filmid ja esilinastusi. “Juuni alguses tulevad näitamisele šedöövrid peamiselt 2010. ja 2011. aastast – viimaste aastate filmisaak on olnud suurepärane,” kommenteeris Laan.

Täna hilisõhtul avab Rannakino suvise hooaja Michel Hazanaviciuse “The Artist”, neljapäeval näeb samas Rainer Sarneti filmi “Idioot”.

Rannakino kuulub Tallinnas juba kolmandat hooaega kanda kinnitanud Katusekino OÜ-le. “Katusekino projekt on edukalt käima lükatud, oleme loonud erinäolise brändi, mille tulemuseks on rahulolevad kinokülastajad,” rääkis Laan. “Head asja tahad teistega jagada, mistõttu otsustasime ehitada kosmopoliitse atmosfääriga suvise Rannakino Pärnu rannapromenaadi kõrvale.”

Rannakino projekt on hooajaline ja toimib suvekuudel. Kogupindalaga 1000 ruutmeetrit Rannakino mahutab kuni 450 filmisõpra, kes saavad hiidekraanilt filme nautida nii mugavatelt lamamistoolidelt, vihmakindla katusega kaetud terrassidelt kui kott-toolidega varustatud alalt.

Kohapealseks kasutamiseks on wifi kõrvaklapid, mis pakuvad personaalset kinoelamust, ja jahedamatel suveõhtutel soojaandvad pleedid. Kuumal suvepäeval/õhtul saab end jahutada välibasseinis.

Päeval toimib Rannakino avatud päikeseterrassi ja kohvikuna, kus meeleolu on nagu privaatrannas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles