Maavanem võttis vastu tuuleenergeetika teemaplaneeringu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator
Tuulegeneraator Foto: Tairo Lutter

Pärnu maavanem Andres Metsoja võttis vastu tuuleenergeetika teemaplaneeringu, mille eesmärk on analüüsida strateegilisel tasandil tuuleenergeetika arendamise võimalusi maakonnas.

Avalikuks väljapanekuks esitatud planeeringulahenduses on fikseeritud tuuleenergeetika ruumilise arengu põhimõtted, elektrituulikute rajamiseks sobivad maa-alad, elektri ülekandeliinide põhimõttelised asukohad ja planeeringu elluviimise võimalused, sealhulgas ettepanekud kompensatsioonimehhanismideks kohalikule kogukonnale.

Maakonnaplaneeringuga on kavandatud 12 elektrituulikute arenduspiirkonda maakonna seitsmesse valda: Audrusse, Halingasse, Saardesse, Saugasse, Torisse, Varblasse ja Vändrasse. Pärnumaal on tuulikuparkideks planeeritud kokku 4853 hektarit.

Tuulikute arv ja nende paiknemine konkreetses tuulikupargis, võimalikud mõjud ja leevendusmeetmed selguvad maakonnaplaneeringule järgneva, ehitamise aluseks oleva kohaliku omavalitsuse detail- või üldplaneeringuga. Maakonna teemaplaneeringu elluviimisega ei kaasne eeldatavalt riigipiiri ülest mõju.

Teemaplaneeringu ja selle keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande avalik väljapanek toimub 14. juunist kuni 9. augustini ning avalik arutelu 18. septembril.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles