Pärnu rannaniitudel karjatatakse taas mägiveiseid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannaniitudel karjatatakse taas Šoti mägiveiseid.
Pärnu rannaniitudel karjatatakse taas Šoti mägiveiseid. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu rannaniitudel karjatatakse taas Šoti mägiveiseid. Euroopa Komisjoni rahastatava LIFE+ projekti "Linnalehmad" käigus loodetakse taastada sealsed roostunud rannaalad.

Soomaalt Pärnusse toodud 54 mägiveist on esialgu veel pisut inimpelglikud ega kipu tara juurde uudistama. Sel suvel karjatatakse neid loomi kokku 95 hektari suurusel alal, vahendasid ERRi teleuudised.

"Tegemist on 2016. aasta lõpuni kestva projektiga. See aasta on esimene aasta, esimesed kuud on käigus ja eesmärgid suured: saada kõik need 250 hektarit rannaniitu uuesti sellisesse korda, nagu oli siis, kui siin regulaarselt karjatati," rääkis keskkonnaameti projektijuht Bert Holm.

Projekti "Linnalehmad" viie kuu tulemusi oli hindamas LIFE+ programmiväline seirerühm, et välja selgitada, kuidas projekt on käivitunud. Pärnu on esimene linn Eestis, kus mägiveiseid karjatatakse, ja kui ettevõtmine suvepealinnas õnnestub, plaanitakse loomade abi rannaniitude taastamisel teisteski linnades kasutada.

Mõne nädala jooksul tuuakse Soomaalt veel paarkümmend Šoti mägiveist Vana-Pärnu rannaniidule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles