Soome suursaadik külastas kaasmaalaste seltsi

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome suursaadik Aleksi Härkönen ja Pärnu Soome seltsi esimees Yrki Vanhanen avasid Pärnus Kuninga tänaval Alexi majas Soome toa.
Soome suursaadik Aleksi Härkönen ja Pärnu Soome seltsi esimees Yrki Vanhanen avasid Pärnus Kuninga tänaval Alexi majas Soome toa. Foto: Urmas Luik

Pärnu Soome selts avas Alexi majas Soome toa, mis ei ole mõeldud üksnes sügisel asutatud Pärnu Soome seltsi liikmetele, vaid avatud kõigile nii Pärnus elavatele kui Pärnut külastavatele soomlastele.

Nagu siinse seltsi esimees Yrki Vanhanen märkis, elab Pärnus palju eakaid soomlasi, kes istuvad üksi kodus. “Nüüd on koht, kus nad saavad seltskonnas kaasmaalastega suhelda,” rõhutas Vanhanen siinse kogukonna liitmise vajadust.

180-liikmelise Pärnu Soome seltsi peakorteri avamisel osalesid Soome suursaadik Aleksi Härkönen abikaasaga, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja Soome seltside liidu tegevjuht Paula Selenius.

Suursaadik märkis, et Pärnul on Soomes päikeseranniku maine, kuhu hõlbus tulla ja kus aasta-aastalt üha rohkem saab soome keeles suhelda.

Teist korda siinset seltsi väisanud Härkönen tundis heameelt, et Eestisse, mis on paljudele soomlastele teine elukoht, seltse juurde tekib. Suuremad soomlaste seltsid tegutsevad Saksamaal, kus elab kõige enam soomlasi, ja USAs. “Sealsetes seltsides on juba palju teise ja kolmandagi põlve soomlasi. Omapäraseim selts oli Venezuelas, kus oli kümme liiget, pool neist kuulusid minu perekonda,” meenutas suursaadik oma eelmist asukohariiki.

Turismi- ja kuurortlinna linnapeana tunnustas Kivimägi Soome rolli kogu Eesti majanduse elavdamisel ja avaldas lootust, et tänu Pärnus tegutsevale seltsile, mille paljud liikmed töötavad nii Soomes kui mujal Euroopas, tekib kahe riigi vahel üha uusi kontakte.

Soome seltside liit ühendab 68 Soome seltsi kõikjalt maailmast. Liidu üks nooremaid liimeid Pärnu selts asutati möödunud aasta 3. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles