Kihnu saarega peab täna ühendust hõljuk

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal ehitatud hõljuk aitab Kihnu ja mandri vahel ühendust pidada.
Venemaal ehitatud hõljuk aitab Kihnu ja mandri vahel ühendust pidada. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Uduse ilma tõttu on häiritud lennuliiklus mandri ja Kihnu vahel, täna päästab hõljuk poolteist päeva ilmavangis olnud reisijad liikvele.


Viimati sõitis lennuk Kihnu ja Pärnu vahet esmaspäeva lõunal. Pärast seda kattus taevas pilvedega ning lennuk enam õhku tõusta ei saanud.



Eile ei liikunud Kihnu saarele ükski sõiduk, sest hädaolukordade puhul kasutatav hõljuk ei saanud samuti ilma tõttu sõita.



Munalaiu sadama kapten Jaanus Jürivete ütles Raadio Pärnule, et hõljuki sõitmiseks oli ilm liialt külm ja tuuline. Kui meri on jäävaba ja väljas on miinuskraadid, hakkavad hõljuki labad jäätuma. Samuti oli eile Liivi lahel tugev lainetus ja sellise ilmaga muutub hõljuk Jürivete sõnade järgi kummipaadiks, millega pole mõistlik merele minna.



Täna on lennuliiklus jätkuvalt häiritud, kuid hõljuk sõidutab kõik hommikul lennukit oodanud reisijad kas Kihnu või sealt mandrile. Teise reisi teeb hõljuk täna õhtul, kui Munalaiu sadamasse jõuab Pärnust väljuv buss.



Kihnlased on kevadise liikumispausiga harjunud, mõnel aastal on liiklus häiritud nädalate kaupa.



Probleeme tekitab selline reisimispaus Kihnu koolis, sest paljud õpetajad käivad tööl mandrilt. Sel nädalal pole Kihnu pääsenud Pärnus elav matemaatikaõpetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles