Pärnus püütakse kiirendusvõistlusel uut Eesti rekordit

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Mäesepp üritab Pärnu lennuväljal püstitada uue Eesti rekordi veerandmiili lõppkiiruses.
Viljar Mäesepp üritab Pärnu lennuväljal püstitada uue Eesti rekordi veerandmiili lõppkiiruses. Foto: Erakogu

Laupäeval Pärnu lennuväljal toimuval kiirendusvõistlusel „Speedest Dunlop Nightrace“ on Viljar Mäesepp seadnud endale eesmärgiks püstitada uus Eesti rekord veerand miili lõppkiiruses.

Soome meistrivõistlustel osalev ja seal käimasoleva kiirendushooaja üldarvestuses esikohta hoidev Viljar Mäesepp on otsustanud tulla laupäeval Pärnu lennuväljal toimuvale öökiirendusele, et püstitada uus Eesti rekord veerand miili lõppkiiruses. Praegu kehtiv rekord 277,45 km/h kuulub Taavo Erkki Vitsutile, kes sõitis selle välja 2008. aastal ja tema autoks oli tema legendaarne Chevrolet Camaro, teatasid võistluse korraldajad.

Mäesepp sõidab Nissan 300ZX-ga, millele on antud nimeks Godzilla. Autot liigutab 3,7-liitrine kahe turboga mootor, mis annab üle 1500 hobujõu.

Mehe senine isiklik kiirusrekord veerandmiilisel distantsil on 297 km/h. See on sõidetud kolm nädalat tagasi Soomes Alastaro rajal Soome meistrivõistluste etapil. Mäesepa ajaks oli siis 7,509 sekundit.

„Tegelikult on auto võimeline sõitma veel kiiremini, aga kuna Soomes on outlaw-võistlusklassis kehtestatud piirang, mille järgi ei tohi veerandit miili sõita kiiremini kui 7,5 sekundit, siis maksimaalset kiirust proovida ei ole saanud,“ selgitas Mäesepp. Talle kuulub ka Soome Kalajoki 1/8 miili kiirendusraja rekord ajaga 4,872 sekundit.

„Viljar Mäesepp on kiirendusvõistlustel osalenud juba alates 2001. aastast, seega oskab ta Eesti rekordi püstitamiseks autot piisavalt hästi taltsutada. Ootame temalt uut Eesti rekordit!“ kommenteeris „Speedest Dunlop Nightrace’i“ peakorraldaja Aivo Halanurm.

28. juulil toimuvale võistlusele on oodata sadakonda autot võistlema nii lõppkiiruses kui veerand miili kiirenduses. Üritus on pühendatud Speedesti 15. aastapäevale.

„Speedest Dunlop Nightrace 2012“ raames toimub ka tuunitud autode, kaherattaliste ja Ameerika sõidukite näitus-sõu „ECCtuning sõu“ ning SPL helitehnikavõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles