Volikogu arutab eurorahale omafinantseeringute lisamist

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: jupiterimages.com

Volikogu arutab täna eelnõu, mis lubab Pärnu linnavalitsusel võtta rahalisi kohustusi Euroopa Liidult rahastamiseks heakskiidu saanud objektide omafinantseerimiseks.


Volikogu esimees Ahti Kõo ütles Raadio Pärnule, et volikogu annab kindlasti sellise loa, sest muidu kaotaks linn 46 miljonit krooni, mis Euroopa Liit eraldas nelja projekti elluviimiseks.



Nendeks on Pärnu Rannapargi rekonstrueerimine, rannapromenaadi pikendamine Mai rajoonini, kodutute ja pikaajaliste töötute päevakeskuse loomine aadressil Suur-Posti 18 ning eakate avahoolduskeskuse rekonstrueerimine ja juurdeehitus Metsa 10.



Abilinnapea Peeter Saupere sõnade järgi ei alga kõigi nende objektide ehitamine sel aastal ja seepärast ei pea linnaeelarvest omafinantseeringuid kohe leidma.



Tänavu plaanitakse alustada Rannapargi ehitusega. Samuti algab sel aastal eakate avahoolduskeskuse ehitamine, milleks on linnaeelarves raha olemas.  



Rannapromenaadi pikenduse esimesed sammud tehakse järgmisel aastal ja kergliiklustee peaks lõplikul valmis saama 2012. aastal. Kodutute päevakeskuse ehitamise temaatikaga alustatakse 2010. aastal.



Saunpere ütles, et linnavalitsus plaanib eurorahale 1,8 miljoni kroonist lisa leida linna reservfondist või lisaeelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles