Politsei kutsus jalakäijaid korrale

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei konrollis Pärnus jalakäijaid.
Politsei konrollis Pärnus jalakäijaid. Foto: Ants Liigus

Täna lõuna ajal korraldas Pärnu politseiosakond politseioperatsiooni kergliiklejate kontrollimiseks.


Pärnu politseiosakonna infojuhi Hedy Tammelehe ütlust mööda koostati kahe tunni jooksul liiklusseaduse rikkujatele 28 väärteprotokolli. Jalakäijatele koostati 12 materjali, sealhulgas üks protokoll joobes jalakäijale.



Ppolitseioperatsioonil pandi tähele autoga liiklejaidki. Turvavarustust ei kasutanud 7 sõidukijuhti, üks ületas ristmikku keelava fooritulega, kolm ületas kiirust, kolm sõidukijuhti ei andnud ülekäigurajal teed jalakäijale. Oli muidki rikkumisi.



Lääne politseiprefektuuri Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkomissari Imre Veberi sõnade järgi kipuvad jalakäija unustama, et nad on osa liikluses ja neile kehtib liikluseeskiri.



"Kurb on näha, kuidas vanemad inimesed eiravad järjekindlalt seadust ja kiirustavad vales kohas üle tee,” ütles Veber. “Kas tõesti mõni meeter lühemat teed on võrdne elu ohtu seadmisega?"


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles