Järgmisel suvel Pärnu rannas filme ei näe

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu suvel Pärnu plaaži kõrval rannakino vedanud osaühing Katusekino projektiga järgmisel aastal jätkata ei kavatse, sest suvepealinnas napib välikino publikut.

“Peamised põhjused, miks rannakino järgmisel aastal Pärnu rannas ei jätka, on see, et Pärnus ei ole meie hinnangul kriitilist hulka regulaarse välikino publikut, mida tegijate soovitud kõrge kvaliteet ja vastav investeeringute maht eeldaks,” selgitas rannakino eestvedaja Aivar Laan. “Kohaliku publiku väärtfilmide huvi tundus leige ning siseturismi ja välisturistide osakaal oli sel hooajal Pärnus madal.”

Laan märkis, et kehva publikuhuvi võimendas erakordselt vihmane ja vilets suvi, mis ei muutnud tänavu Pärnut atraktiivseks puhkusekohaks.

Filmide hiliste algusaegade kohta ütles Laan, et välikinos ei saa filme näidata enne päikese loojumist ja Tallinna katusekinos ei ole seansside algusajad siiani probleemiks olnud.

“Seansid jäid rannakinos hooaja jooksul kokku ära umbes kümnel korral, aga seda ainult kas liiga tugeva ja tormise mereäärse tuule, tormihoiatuse või tugeva vihma tõttu, kui publikut rannapiirkonda ei tulnud,” teadis Laan.

Kuigi Pärnus järgmisel aastal rannakino ei ole, jätkab endiselt Tallinnas tegutsev katusekino.

Rannakino tegutses Pärnu plaaži kõrval 6. juunist 2. septembrini. Kino mahutas kuni 450 filmisõpra, kes said suurelt ekraanilt filme nautida mugavatelt lamamistoolidelt, vihmakindla katusega kaetud terrassidelt ja kott-toolidega varustatud alalt. Päeval toimis rannakino päikeseterrassi ja kohvikuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles