Fotod: Augustiunetuse tegijad sõlmisid koostöölepingu linnaga

Annika Poldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustiunetuse korraldajad sõlmisid Versuse kohvikus lepingu linnaga.
Augustiunetuse korraldajad sõlmisid Versuse kohvikus lepingu linnaga. Foto: Madis Sinivee

Tänavune Pärnu päev läheb Augustiunetuse korraldajatele ajalukku. Seitse aastat vaid entusiasmist ja õhinast innustatuna tegutsenud toimkond – MTÜ Kastan Taskus sõlmis täna Versuse kohvikus lepingu linnaga.

„Täna allkirjastame lepingu, millega põlistame Augustiunetuse Pärnus,“ sõnas linnapea Romek Kosenkranius pärast allkirjastamist.

Vabakonna Kastan Taskus esindajana kirjutas lepingule alla juhatuse liige Gea Kammer.

„Kui alustasime, tuli tänavatele tuhatkond inimest, kes olid üllatunud, et Supeluse tänav on ainult rahva päralt,“ rääkis Kammer. Tema sõnutsi on inimesed nüüd juba harjunud, et augustis keeb Supeluse tänaval melu ja sel puhul sõidetakse siia kaugemaltki kui Pärnumaalt.

„Oleme tulvil entusiasmi ja meil on hea meel, et linn usaldab meid,“ lausus Kammer. Kolmeks aastaks sõlmitud leping tagab tema hinnangul ürituse jätkumise. 

„Mulle meeldis selle ettevõtmise idee,“ rääkis linnapea. "Et keegi küpsetab oma koduhoovis midagi, avab värava ja inimesed käivad hoovist hoovi ja suhtlevad. Minu soov on, et see ei muutuks kommertsfestivaliks, vaid säiliks selle ehedus. Tahaks, et Augustiunetus jääks oma algset mõtet kandma.“

Pärnu suve üks keskseid sündmusi Augustiunetus toimub tänavu 13. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles