Kohalik videomängu arendaja otsib investoreid

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Palu (keskel) koos meeskonnakaaslastega, kes töötavad Gamecani Pärnu kontoris.
Marten Palu (keskel) koos meeskonnakaaslastega, kes töötavad Gamecani Pärnu kontoris. Foto: TANEL PIHELGAS/

Pärnus tegutseva tantsukooli omaniku Marten Palu ettevõte Gamecan OÜ kaasab ühisrahastusega 22 000 eurot, et poolteist aastat arendatud videomänguga "Overstep" edasi liikuda.

Gamecani osalust saab soetada Eesti esimese ühisrahastusplatvormi Fundwise kaudu 28. juunini. Ühisrahastus ei ole heategevus, vaid rahateenimise viis investeerimise kaudu ehk ettevõtte edu korral suureneb osaluse algne väärtus oluliselt. "Kui tõuseb meie ettevõtte väärtus, tõuseb ka ostetud ühe või mitme osaku väärtus," selgitas praegu 900 000euroseks hinnatud Gamecani omanik. 

Palu tõi näite: ostes 360 euro eest ühe Gamecani osaku, on kahe aasta pärast, kui ettevõtte turuväärtus on kasvanud näiteks üheksa miljoni euroseks, on investeeritud 360 eurot muutnud 3600ks. "Kui oodata mängu avalikustamiseni, hakkavad osakud andma passiivset sissetulekut ehk dividende." Samal ajal on igasugune investeerimine alati seotud riskiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles