Ilusaima ümbrusega kortermaja asub Pärnus

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilusaima koduümbruse tiitli saanud Pärnu korteriühistu Mai 53 juhatuse liige Olev Mirk rõõmustab, et nii omad kui võõrad hoiavad nende puhkeala kenasti korras.
Ilusaima koduümbruse tiitli saanud Pärnu korteriühistu Mai 53 juhatuse liige Olev Mirk rõõmustab, et nii omad kui võõrad hoiavad nende puhkeala kenasti korras. Foto: Urmas Luik

Eesti korteriühistute liidu aastakonverentsil tunnustati ilusaima koduümbruse tiitliga Pärnu Mai 53 korteriühistut, mis mõne aastaga on oma majataguse päikesepoolse külje muutnud mõnusaks puhkealaks.

75 korteriga maja taga on hekiga ümbritsetud avaral muruplatsil ringikujuline peenar madalate okaspuude, rooside ja veel praegugi rikkalikult õitsvate maranatega ning kaks toekat pinki.

See plats on korteriühistu juhatuse liikme Olev Mirgi sõnade kohaselt sageli rahvast tulvil.

“Oma maja inimesed kasutavad, tihti tulevad möödakäijad istuma ja õhtuti on palju noori siin,” rääkis Mirk ja kinnitas, et laamendamisega neil probleeme pole, vastupidi: nii oma maja kui mujalt tulnud noored käituvad väga korralikult.

Samuti teeb Mirgile rõõmu, et peenardelt pole taimi varastatud ega pinke lõhutud.

Peenarde eest kannavad hoolt majaelanikud, kedagi ei kohustata – kes tahab, see teeb. “Muidugi ei ole meil siin kõik veel valmis,” sõnas mees. “Kevadel tahame peenardele multšiks panna kergkruusa koorepuru asemel, sest meretuul puhub laastud minema.”

Veel on plaanis tuleval aastal roose juurde istutada. “Ühe–kahe kaupa ostes ei lähe kalliks, nii palju suudab korteriühistu ikka välja käia,” sõnas Mirk.

Peale kõnealuse kortermaja märgiti Pärnu ilusaima ümbrusega elamute kategoorias ära Uus-Sauga 8a.

Eesti korteriühistute liidu Pärnumaa esinduse juhataja Kalli Mägar rääkis, et üldjuhul panustavad renoveeritud majade elanikud oma ümbruse haljastussegi rohkem. “Kui kortermaja on renoveeritud ja kõik ilusasti korras, hoiavad elanikud silmanähtavalt rohkem nii ümbrust kui trepikoda korras,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles