Pärnjõe küla vabaneb ohtlikust tondilossist

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnjõe küla koledast nõukogudeaegsest visiitkaardist on nüüdseks järel ainult rusud.
Pärnjõe küla koledast nõukogudeaegsest visiitkaardist on nüüdseks järel ainult rusud. Foto: Ants Liigus

Pärnjõe külas lammutatakse vana kaupluse-söökla nime all tuntud laohoonet, mis on pikka aega olnud nii külarahvale kui külastajatele pinnuks silmas.

“Hoone oli äärmiselt amortiseerunud ja ohtlik, eriline hirm oli selle ees, et mõni laps võis ennast seal vigastada. Teadagi ju, et sellised hooned lapsi meelitavad,” märkis Vändra vallavalitsuse arengunõunik Mari Reinfeldt.

Hoone kuulub hoonestusõiguse alusel Vändra vallale, sellealune maa aga riigile. Reinfeldt tõdes, et seoses omandiküsimustega on lammutustööd veninud. “Vändra vald tegi juba varem riigile taotluse maa omandamiseks, kuid see ei ole läbi läinud, ilmselt on riigil selle maaga omad kavatsused,” teatas arengunõunik.

Lammutustöid rahastab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus veemajanduse keskkonnaprogrammi jääkreostuse alamprogrammi kaudu.

Laohoone lammutus- ja koristustöödeks kulub 29 562 eurot.

Reinfeldti andmeil peaks nii valla üldplaneeringu kui arengukava kohaselt paiknema tulevikus sellel maal mitmeotstarbeline külakeskus, mis pakub külainimestele vaba aja veetmise võimalusi, sealhulgas raamatukogu ja külasauna. “Esmalt tuleb aga küla esteetilist ja turvalist keskkonda parandada, lammutades kõnealune hoone,” lisas ametnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles