Äärevallad kavandavad ühist vanadekodu

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varbla hooldekodu remontimise asemel on mõttekas ehitada mitme valla peale uus hooldekodu.
Varbla hooldekodu remontimise asemel on mõttekas ehitada mitme valla peale uus hooldekodu. Foto: Ants Liigus

Varbla vallavalitsuse esindajad on ühise hooldekodu rajamiseks pidanud läbirääkimisi naabervaldade Tõstamaa ja Koonga vallaga, puudu on veel Hanila valla juhtide seisukoht.

Varbla vallavolikogu esimees Marika Sabiin märkis, et volikogu on korduvalt arutanud Varbla hooldekodu olukorda.

“Valla arengukavas nähakse ette uue hooldekodu ehitamine, kuna praegune kipub vägisi ajale jalgu jääma. Ruumid on suhteliselt väikesed, eakatel pole võimalust privaatset elamist taotleda. Üksikuid tube ei ole ühtki, elatakse mitmekesi toas,” kirjeldas Sabiin olukorda.

Uue hooldekodu rajamine võeti kõne alla, sest vanas majas pole enam mõtet teha suuri kulutusi tuletõrjenõuete täitmiseks.

Nüüdseks on läbirääkimisi peetud naabervaldade, nii Tõstamaa kui Koonga vallaga. “Neil on meie ees väike edumaa, kuna projektdokumentatsioon on neil juba olemas,” lisas Sabiin. Tema teatel soovib iga vald, et hooldekodu tuleks just oma valda, kuna selle ettevõtmisega kaasnevad väga suured investeeringud ja lisatöökohad.

“Samal ajal ei tohi käituda vähk-haug-luik-põhimõttel, et igaüks soovib jäigalt seda projekti oma valda saada, mõistmata koostöö vajalikkust,” lausus Sabiin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles