Elmu Mägi pälvib presidendilt preemia

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elmu Mägi.
Elmu Mägi. Foto: Urmas Luik

President Toomas Henrik Ilves annab täna Kadriorus üle hariduspreemiad, reaalteaduste eripreemia saab Pärnu Koidula gümnaasiumi kauaaegne füüsikaõpetaja Elmu Mägi.

Presidendi reaalteaduste eripreemia suurus on 3900 eurot ja selle on välja pannud Skype Eesti.

1983. aastast Koidula koolis töötav õpetaja-metoodik Mägi on suurepärane füüsika ainetundja ja loodusteaduste populariseerija. Tema teeneks võib pidada Koidula gümnaasiumis uue reaalklassi avamist 2005. aastal, kui senine matemaatika-füüsika eriklass ei suutnud kõrge konkursi tõttu kõiki soovijaid mahutada.

Mägi õpetab füüsikat nii tavaklassides kui reaalklassides süvendatud õppekava järgi ja on välja töötanud kooli füüsika õppekavad reaal- ja loodussuuna jaoks. Ta juhib Pärnu linnas füüsikaõpetajate ainesektsiooni ja on 2001. aastast üleriigilise füüsika ainenõukogu liige.

Mägi õpilased on saavutanud märkimisväärseid tulemusi linna, riigi ja rahvusvahelistel aineolümpiaadidel ning konkurssidel. Aastaid on ta juhendanud rahvusvahelise füüsikaolümpiaadi võistkonna liikmeid ja kandidaate ning ette valmistanud üleriigilistel füüsikaolümpiaadidel ja füüsikaülesannete lahtistel võistlustel osalenud õpilasi.

Pärnu Koidula gümnaasiumi direktori Indrek Kaldo ütlust mööda iseloomustavad Mägi kui tippõpetaja taset ja aine populaarsust nende kooli füüsika riigieksami sooritajate arv ja keskmised punktid. Nii tegi tänavu kevadel Koidula koolis füüsika riigieksamit 36 õpilast, kelle keskmine punktisumma oli 80,2.

Tänu õpilaste väga kõrgetele riigieksami punktidele füüsikas on paljudel Koidula gümnaasiumi õpilastel olnud võimalus õpinguid jätkata nii Eesti kui ka välismaa tunnustatud kõrgkoolides. Mägi õpilasi on näiteks Bristoli, Cambridge’i ja Oxfordi ülikoolis.

Õppealajuhataja Ille Rohtlaane ütlust mööda pöörab Mägi suurt tähelepanu õpilaste eetilisele ja esteetilisele kasvatusele. „Ta on suurepärane kolleeg, väga süsteemikindel ja suurepäraste ainealaste oskustega õpetaja,“ lisas Rohtlaan.

Koidula kooli kõrval õpetab Mägi füüsikat Pärnu Kuninga tänava põhikoolis. Kuninga kooli direktori Urve Krause sõnade järgi on Mägi väga populaarne õpetaja, kes oskab raske aine õpilastele selgeks teha, suhtub õpilastesse lugupidavalt ja nõuab neilt vastavalt võimetele. „See on suur au, et ta õpetab meie koolis,“ ütles Krause. „Vabariigi Presidendi kultuurirahastu on teinud suurepärase valiku.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles