Numbrikombinatsioon 12.12.12 meelitab abielluma

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pulmatort. Foto on illustreeriv.
Pulmatort. Foto on illustreeriv. Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Veidi üle kuu pärast saabuvaks 12. detsembriks saab küll veel abiellumisavaldusi esitada, kuid eilse seisuga oli Pärnu maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse abielude kalendris sel päeval kirjas juba 13 paari.

Talituse juhataja Liis Rauski sõnade kohaselt registreeritakse sel detsembrikuu kolmapäeval esimene abielu hommikul kell 9.30 ja 13. paar läheb saali kell neli pärastlõunal.

“Viimane aeg selle kuupäeva suhtes avaldust anda on täna ja ühele paarile leiaksime veel kindlasti aja,” arvas Rausk.

Pärnumaa kogudustele sellele päevale paarimineku soovidest seni teada antud ei ole.

Mullu väljastas talitus kuupäevaga 11.11.2011 abielutõendi 11 paarile.

Seevastu tunamullusel kirjapildis nõiduslikuna näival daatumil 10.10.10 ei sõlmitud Pärnu maavalitsuses ega Pärnumaa kogudustes ühtegi abieluliitu, sest see oktoobripäev sattus pühapäevale.

Rausk meenutas, et 9. september 2009 oli maakonnas pulmapäevaks kuuele abielluda soovinud paarile ja 8. augustil 2008 astus ametlikku koosellu 13 paari. Neist kümme paari registreeriti perekonnaseisuametis ja kolm koguduses.

“Tagasi vaadates näib, et numbrite kombinatsioonile on hakatud rohkem tähelepanu pöörama alates 2006. aastast. Ei mäleta täpselt, mis tähendust omas 06.06.2006, aga sellel päeval abiellus kolm paari,” sõnas Rausk.

2007. aastal oli maagilise tähendusega 7. juuli ja sel päeval sõlmiti Pärnumaal 16 abielu. Pool abiellujatest ütles jah-sõna tollal Munga tänaval asunud maavalitsuse perekonnaseisuametis, kaheksa paari kuulutati abielupaariks koguduses.

Notaritel on õigus soovijaid paari panna alates 2010. aasta 1. juulist. Notari asendaja Mait Maiste notar Anu Raidi büroost ütles, et 11.11.11 ei sõlmitud nende büroos ühtegi abielu, samuti ei ole sooviavaldusi 12.12.12 suhtes.

Ka notar Marje Jürioja juures pole keegi soovinud neid kuupäevi abiellumiseks kasutada.

Pärast kombinatsiooni 12.12.12 tuleb numbrimaagiasse pikk paus, sest järgmist päeva, kuu ja aasta poolest ühilduvat kooslust tuleb oodata 90 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles