Pärnumaalt laekus "Kultuuripärli" preemiatele kuus kandidaati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Internet

Maakondlikele "Kultuuripärli" kultuuripreemiatele on esitatud kokku 98 ettepanekut, kuid osas maakondadest ettepanekute esitamine veel kestab.

Kõige enam, 19 ettepanekut, esitati Tartumaal, teatas Eesti Kultuurkapital. Tartumaale järgnevad Lääne-Virumaa 13, Ida-Virumaa 10, Saaremaa kaheksa, Harjumaa ja Viljandimaa seitsme, Pärnumaa, Valgamaa ja Võrumaa kuue, Läänemaa viie, Raplamaa nelja ja Hiiumaa ning Jõgevamaa kumbki kolme ettepanekuga. Ettepanekuid saab detsembri lõpuni esitada veel Järvamaal ja Põlvamaal.

Kultuuripärli preemia eesmärk on innustada ja tunnustada kõrgvormis kunstide, rahvakultuuri ning kehakultuuri ja spordi valdkonnas tegutsevate inimeste erialast pühendumist maakondades.

Preemia kandidaadiks saab esitada vastavas maakonnas tegutsevaid füüsilisi isikuid, kellel on jooksval aastal silmapaistvaid teeneid oma maakonna kultuuri- ja spordielu edendamisel.

Eesti Kultuurkapitali nõukogu algatas "Kultuuripärli" preemia 2006. aastal ja seda antakse välja olenevalt maakonnast, kas ainult kultuurkapitali maakondliku ekspertgrupi poolt või koostöös maavalitsuste või omavalitsusliitudega. Preemia suurus võib tulenevalt koostööpartnerite panusest maakonniti erineda. Kultuurkapitali poolt eraldatav preemiasumma on igas maakonnas ühesuurune, tänavu 1300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles