Valitsus peatab sissemaksed teise pensionisambasse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sendid.
Sendid. Foto: Lennart Rikk

Valitsus otsustas tänasel erakorralisel kabinetinõupidamisel peatada kaheks aastaks riigipoolsed sissemaksed teise pensionisambasse, kogumispensioniga liitunud inimesed saavad soovi korral sissemakseid jätkata.


Riik peatab valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel omapoolsed sissemaksed alates 1. juunist. Sellekohaste seadusemuudatustega püüab rahandusministeerium tulla valitsusse selle nädala neljapäeval.



Valitsuse otsuse kohaselt jätkab riik osalise koormusega sissemakseid aastal 2011. Siis hakkab riik teise pensionisambasse maksma kaks protsenti ja kodanik ühe protsendi. Tavapärased sissemaksed (2+4) taastuvad aastal 2012.



Inimestele, kes jätkavad riigipoolse maksepuhkuse ajal oma kogumispensionisse sissemakseid, maksab riik teatud majanduskasvu tingimustes tema teise pensionisambasse nelja protsendi asemel kuus protsenti. Täpsemad tingimused töötab rahandusministeerium välja neljapäevaks.



Nende aastate eest, kui riigipoolsed sissemaksed teise sambasse on peatatud, saavad tulevased pensionärid mõnevõrra suuremat riiklikku ehk esimese samba pensioni.



Praegu maksab kohustusliku kogumispensioniga liitunu sissemakse tegemisel kaks protsenti oma palgast, millele riik lisab liitunu eest tasutud sotsiaalmaksu arvelt neli protsenti. Fondidega on liitunud üle 580 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles