Maavanem õnnitles säravaid paare

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldne paar Aino ja Pavel Gill on üles kasvatanud 11 last ja nende silmarõõmuks sirgub neljas põlvkond. Eile andsid nad allkirja kuldpaaride auraamatusse rahvastiku toimingute talituse spetsialisti Kristina Jürissoo pilgu all.
Kuldne paar Aino ja Pavel Gill on üles kasvatanud 11 last ja nende silmarõõmuks sirgub neljas põlvkond. Eile andsid nad allkirja kuldpaaride auraamatusse rahvastiku toimingute talituse spetsialisti Kristina Jürissoo pilgu all. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakonna kuldpulmapaaride austamispäeval istusid teiste juubelipaaride hulgas Aino ja Pavel Gill, kes elavad Audru vallas ja on üles kasvatanud 11 last. Viie tütre ja kuue poja järeltulijaid on 31 ja neljandas põlvkonnas sirgub juba kolm esindajat.

“Lubage see küünal süüdata teie eluõnne ja südamesoojuse nimel,” ütles maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse juhataja Liis Rausk. Hubisevat leeki jälgides nentis ta, et lihtne ja inimlik õnn vaatab vastu saalist, kus oma abikaasa kõrval istuvad kuld- ja briljantpulmapäevani jõudnud paarid.

Maavalitsuse saali ülipidulikus õhkkonnas rääkisid 15. austamispäevale palutud 25 kuld- ja kahele briljantpaarile maavanem Andres Metsoja ja Pärnumaa praost Enn Auksmann.

“Ma julgeksin teid nimetada Eestimaa uhkuseks, sest on ülimalt selge, et Eestimaa uhkus on õnnelikud inimesed, kes on selle vorminud pikaks pereeluks,” rääkis maavanem ja luges Kurgja talu peremehe mõttevaramust, mida too on kirjutanud abielu kohta.

“Vaatasin, kuidas te siia saali ette tulite, osa kõrvuti, aga enamasti nii, et naine vapralt ees ja mees truult järel, ju siis elu on nii paika pannud,” mainis praost. “Käige üksteise järel või kõrvuti, peaasi, et te koos olete,” soovis ta.

Maavanem andis igale paarile üle nimelise kingituse – graveeringuga plaadi ja maasekretär Rita Kosenkranius ulatas kuldsetele pruutidele kimbu, misjärel valdavalt hõbehalli peaga pruuti-peigmeest andsid allkirja abielujuubelite auraamatusse.

Briljantpaaridest, 1952. aastal teineteisele jah-sõna öelnutest, olid kohale tulnud Helju ja Johann Õisaru Halinga vallast, palutud olid ka Helvi ja Jaan Tõnsing Are vallast.

Peomeeleolu lisas pilli- ja laulumees Ahto Juhkam. Pulmatordi küpsetasid-kaunistasid trahteri Postipoiss kondiitrid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles