Pärnu õppenõustamiskeskus pälvis koostööauhinna

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppenõustamiskeskuse juhataja Lea Mardik (vasakult), karjäärinõustaja Kätlin Muru ja sotsiaalpedagoog Kersti Kesküla on kolleegide ja koostööpartneritega algatanud mitmeid noorteprojekte.
Õppenõustamiskeskuse juhataja Lea Mardik (vasakult), karjäärinõustaja Kätlin Muru ja sotsiaalpedagoog Kersti Kesküla on kolleegide ja koostööpartneritega algatanud mitmeid noorteprojekte. Foto: Urmas Luik

Täna tunnustatakse haridus- ja teadusministeeriumi ja Eesti noorsootöö keskuse eestvedamisel noorsootöötajaid, kes on aidanud kaasa noortevaldkonna arendamisele Eestis 2012. aastal.

Aasta koostöö kategoorias sai tunnustuse Pärnu õppenõustamiskeskus (ÕNK), esile tõsteti nende töö innovaatilisust ja olulisust. Tunnustusüritusel osalevad õppenõustamiskeskuse juhataja Lea Mardik ja karjäärinõustaja Kätlin Muru.

“Meil on äärmiselt hea meel aasta koostöö tunnustuse üle, see tõestab, et oleme õigel teel,” rõõmustas Mardik. “Olen veendunud, et koostöös ja meeskonnatöös tekkiv sünergia loob uusi väärtusi. See kõik on võimalik ainult tänu koostöövalmitele, paindlikele ja professionaalsetele inimestele, mida kahtlemata kõik õppenõustamiskeskuse spetsialistid on.”

ÕNKi õppenõustamise ja karjäärivaldkonna spetsialistid on aasta jooksul teinud koostööd kümnete koolide, asutuste, ettevõtete ja mittetulundusühingutega, eesmärgiks noorte sotsiaalse tõrjutuse vähendamine ja nende sotsiaalsete oskuste parandamine.

Koostöö põhimõtet rakendatakse igapäevatöös laste, noorte ja vanematega, samuti eri projektide elluviimisel, kaasates linna ja maakonna koole, noortekeskusi ja ettevõtteid.

Kevadel toimunud projektis “Üksinda kodus” arutleti koos politsei noorsootöötajate, MTÜ Ohutõrje Ühingu töötajate, lapsevanemate ja 14–16aastaste teismelistega noorteprobleemide ja sõltuvuste üle.

2001. aastast korraldab ÕNKi noorte infopunkt noortele infomessi „Suunaja“, kus tutvustatakse õppimise ja töötamise võimalusi.

ÕNKi sotsiaalnõustajate, Pärnu üldhariduskoolide ja huvikoolide ennetustööalases koostööprojektis “Kooliraskustes noorte kaasamine huviharidusse” aidatakse koolis probleemidesse sattunud põhikoolinoortel end teostada huvihariduse alal.

Kevadvaheaegadel on Pärnumaa noored oodatud ÕNKi karjäärispetsialistide korraldatud noore õppija nädalale, mille korraldamisele aitavad kaasa Pärnu linnavalitsus ja Pärnumaa kutsehariduskeskus.

Karjäärispetsialistid viivad Pärnumaa õpiraskustega noori regulaarselt “Tuleviku tuurile“, kus tehakse tutvust kutsehariduse omandamise võimalustega, käiakse õppekäikudel ettevõtetes, töötukassas jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles