Looduskaitsjad võtsid aasta kokku

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Pärn.
Katrin Pärn. Foto: PP

Eesti looduskaitse seltsi (ELKS) Pärnu osakonna neljapäevaõhtusel koosolekul tõmmati aastale joon alla tõdemusega, et kordaläinum ettevõtmine oli üleriigilise kokkutuleku-konverentsi korraldamine Tõstamaal.

Seltsi Pärnu osakonna esimees, Tartu ülikooli mereinstituudi kalabioloogia ja kalanduse osakonna töötaja Katrin Pärn nimetas mõjusaima tegevusena Rääma raba kaitse alla võtmise ettepanekut ja keskkonnaameti toetust kohaliku kaitseala moodustamisele.

Kogemuste saamiseks külastasid Pärnu osakonna liikmed Rapla looduskaitsjaid ja tulevaks aastaks plaanitakse taas sõitu mõne teise seltsiga tutvuma. Teadja teejuhiga käidi vaatamas Sindi linna huviväärsusi ja tõdeti, et kodumaakonnas leidub ise enda jaoks avastamisväärseid paiku.

ELKSi Pärnu osakond oma 93 liikmega on Pärnu lahe partnerluskogu liige ja selle tegevjuht, taimetark Mercedes Merimaa selgitas maavalitsuse nõupidamiste saali kogunenud seltsi liikmetele kogu uusi tegevussuundi, Euroopa Liidu toetust maapiirkondade elavdamisele ja muutusi selles osas, näiteks on lõpetatud külade uuendamise ja arendamise investeeringutoetuste meede 3.2 ja taotlusi sinna enam ei võeta.

“Maaelu arengule ei saa külge panna majandusnäitajaid, aga üle poole rahast, millega partnerluskogu projekte toetab, on läinud maaettevõtlusele,” mainis Mercedes Merimaa, kes rääkis pikemalt kümmet omavalitsust ühendavast kaubamärgist Romantiline Rannatee ja omavalitsuste nimiürituste kujunemisest, näiteks räime-, võilille-, seene- ja hapukurgifestivalist.

Keskkonnaameti keskkonnateabe spetsialist Merike Palginõmm tutvustas trükilõhnalist brošüüri “Pärnu maakonna kaitstavad loodusobjektid”, mille sõna- ja pildiosa täiendab kaart. Kogumiku koostasid Merike Palginõmm, Nele Saluveer, esi- ja tagakaane foto tegi Mati Kose.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles