Opositsioon üritab Sindis taas volikogu esimeest kukutada

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi raekoda.
Sindi raekoda. Foto: Urmas Luik

Sindi linnavolikogu detsembrikuu istungil esitas fraktsioon Uuenev Sindi umbusaldusavalduse volikogu esimehe Aleksander Kase vastu, keda süüdistatakse suutmatuses juhtida volikogu tööd.

Volikogu viieliikmeline fraktsioon Uuenev Sindi heidab keskerakondlasest volikogu esimehele ette, et volikogu komisjonide koosolekud toimuvad korrapäratult, ehkki linna põhimäärus sätestab komisjonide töökoosolekute toimumist reeglina kord kuus.

Veel leiavad umbusaldusavaldusele allakirjutanud, et komisjonides ei toimu linnaasjade sisulist arutelu ja osas linnavolikogu komisjonides pole ühtegi liiget opositsiooni poolelt. Seega puudub opositsioonil võimalus ja väljund volikogu töös oma seisukohti väljendada, seisab Sindi linnavalitsuse veebilehel.

Samuti märgivad umbusaldajad, et volikogus ei algatata arutelusid linnale oluliste teemade ja valupunktide ümber. Näiteks on toodud arengukava, eelarve, gümnaasiumi tulevik ja linnale kuuluva Pärnu mnt 27a ühiselamu probleemid.

Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud kuus volikogu liiget. Umbusaldusavaldus pannakse hääletusele volikogu jaanuaris toimuval istungil.

2009. aasta sügisel toimunud valimistega võitis Kodulinn Sindi 15-liikmelises Sindi volikogus seitse, Uuenev Sindi viis ja Keskerakond kolm kohta. Võimuliidu moodustavad praeguses volikogus Kodulinn Sindi seitse ja Keskerakonna kaks liiget.

Viieliikmeline Sindi linnavolikogu fraktsioon Uuenev Sindi algatas koos kohalikel valimistel Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Irina Gofmaniga volikogu esimehe umbusaldamise ka tänavu kevadel, tollal ei leidnud see volikogu enamuse toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles