Kohus mõistis Lepa ja Suugi õigeks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Suuk (vasakul) ja Elmar Lepp (paremal) koos kaitsjatega kohtusaalis.
Garri Suuk (vasakul) ja Elmar Lepp (paremal) koos kaitsjatega kohtusaalis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus mõistis Elmar Lepa ja Garri Suugi usalduse kuritarvitamise süüdistuses õigeks ja jättis mõlema mehe kohtukulud riigi kanda.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Suuki ja Leppa selles, et nad laenasid Suur-Sepa 13 korterelamu ehitamiseks võetud viis miljonit krooni edasi Lepa Kaubakeskusele, mis laenu tagasi ei maksnud ja pankrotistus. Lepa Kaubakeskus kuulus Elmar, Virve ja Tanel Lepale, kinnisvaralaenu võtnud SuurSepa Arendus Lepa Kaubakeskusele ja Hans H. Luigele.

Süüdistus tugines sellele, et Lepal ja Suugil polnud raha edasi laenates ette näidata SuurSepa Arenduse nõukogu kirjalikku otsust, mis seda lubaks. 1. septembril 2007 allkirjastatud laenulepingus seisab vaid, et SuurSepa Arenduse juhatuse liige Suuk lähtub laenu andes ettevõtte nõukogu liikme Elmar Lepa otsusest ja Lepp nõukogu liikmete otsusest.

Kohtunik Indrek Nummert ütles, et paljud tõendid näitavad, et SuurSepa Arenduse nõukogu siiski lubas raha edasi laenata. Erinevad tõendid ja ütlused on omavahel vastuolus ja kohtumenetluse raames pole võimalik vastuolusid kõrvaldada.

“Ei saa nõustuda, et nõukogu otsuse puudumine tooks automaatselt kaasa süüdimõistmise,” lausus Nummert.

Peale selle heitis Nummert ette, et Luige firma Minigert ei pöördunud õiguskaitseorganite poole kohe pärast laenulepingu sõlmimist või SuurSepa Arenduse 2007. aasta majandusaasta aruannet kinnitades, vaid alles 2009. aasta suvel.

Ringkonnaprokurör Indrek Kalda ütles, et ta tutvub esmalt motiveeritud otsusega, mille kohus teeb teatavaks 15. jaanuaril, ja otsustab siis, kas edasi kaevata või mitte. “Leian, et oli tõendeid, et nõukogu polnud laenuks luba andnud,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles