Sauga vald panustab sporti

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga valla spordijuht Tiiu Alliksalu näitab sporditrofeedest pungil vitriini ees, et Rootsi eestlaste liidu rahalise abiga ostetud võrkpallivarustus on igati kulutust väärt. Pall peab õhku ning nüüd jääb üle oodata välishooaja algust.
Sauga valla spordijuht Tiiu Alliksalu näitab sporditrofeedest pungil vitriini ees, et Rootsi eestlaste liidu rahalise abiga ostetud võrkpallivarustus on igati kulutust väärt. Pall peab õhku ning nüüd jääb üle oodata välishooaja algust. Foto: Urmas Luik

Pärnu ümbruse rõngasvallal Saugal on suured plaanid spordielu edendamiseks. Kuna kvaliteetne ja vastupidav spordiinventar maksab palju, on oma toetuskäe ulatanud Rootsi eestlaste liit (REL).

”Kontakti RELiga vahendas Maire Martsoo, kelle tütar käib meil võrkpallitrennis, ja tema küsiski, kas meie spordiklubi on huvitatud abist inventari – võrkpallide – ostmisel,“ rääkis Sauga valla sporditöö spetsialist Tiiu Alliksalu.

Alliksalu visioon valla spordiplatside arendamisest anti Rootsi edasi. ”Jäi kokkulepe, et RELi rahalisel toel soetame palliplatsi piirid, võrgu ja palli, see sobis meile suurepäraselt,” lisas ta.

Sport vajab investeeringuid

Sauga valla kortermajade juures on juba varasemast ajast spordiplatsid, kuid need vajavad hädasti rekonstrueerimist.

”Jalgpalliplats vajaks uut katet ja piirdeid. Tenniseplats ihkab samuti uut katet, seina ja piirdeid. Korvpalliplatsil tuleb kate asendada millegi muuga, sest asfalt on väga ebasõbralik. Hästi mahukas on välisjõusaali soov. Ei oskagi arvata, kuidas seda ajada, vald on mõtetega nõus, aga kõik sõltub rahast,” valgustas Tiiu Alliksalu plaane.

Tammistesse ehitati Pärnumaa omavalitsuste liidu abiga spordiplats, kus noored aktiivselt tegutsevad. Alliksalu visioonis võiksid platsid olla lihtsad, et ei peaks palkama spetsiaalset hooldajat. ”Olen näinud vägevaid külaplatse kiikedega, aga sinnapaika nad jäävad, kui keegi ei hoolda,“ lisas ta.

Sauga valla spordijuhi arvates on lapsed vaheaegadeks justkui kuhugi ära saadetud, aga spordisaali kasutajaid on siiski 40 ümber ja see on hea tulemus. ”Bussiga toome, mistõttu Urge ja Kilksama kandist tuleb sportima rohkem lapsi kui Sauga alevikust. See on mulle päris mõistatus,“ tõdes Alliksalu.

Aasta esimeses Maalehes soovitas Surju vallavanem Jaanus Männik, et linna ümbritsevad rõngasvallad võiksid oma linnaga liituda.

Tiiu Alliksalu arvates tuleks Sauga valla ja Pärnu ühendamine kohalikule sporditegevusele kahjuks. Samuti pole ta kindel, et sport oleks sel juhul paremini rahastatud.

Sauga vallamaja fuajees on muljetavaldav vitriin karikatest, mis valla sportlased on võistlustel võitnud.

REL pakub abi

Pärnus sündinud ja RELis tegev Mai Raud-Pähn kirjutas Pärnu Postimehele, et REL pakub väikest toetust noorte mõttekale tegevusele, et hoida neid eemal negatiivsetest kiusatustest. RELi juurde moodustati Eesti Abi Kre-Akt (kreatiivsus + aktiivsus) abistamisfond.

Fond pole endale veel eriti reklaami teinud, aga toetusraha on hakanud laekuma. Sauga valla noorte sporditegevuse toetamine inventari soetamisel oligi Eesti Abi Kre-Akti esimene praktiline samm plaanide elluviimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles