Noored solistid võistlesid Bukarestis

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Kunstide maja noored laulusolistid osalesid läinud aasta lõpul neljandal rahvusvahelisel konkursil “Carpathian Star” Bukarestis.

Margrit Kitse õpilane Wanda-Helena Ollep sai 7-9aastaste kategoorias teise koha. Endla Murdi kasvandikud Kärt Valgenberg, kes võistles 13-15aastaste konkurentsis, ja 16-20aastaste seas võistelnud Maret Palusalu naasid Rumeeniast esimese koha diplomitega.

Ligemale saja osaleja seas oli lauljaid Itaaliast, Rumeeniast, Eestist, Türgist, Bulgaariast, Maltalt, Serbiast, Moldovast ja Poolast.

Lauluõpetaja Endla Murdi jutu järgi oli tase väga tugev nagu alati. Kõige tugevamad lauljad olid Murdi ütlust mööda seekord 13-15aastaste vanusegrupis, kust tuli grand prix Rumeenia lauljale, kes osales ka Pärnu festivalil “Kuldleheke”.

„Seda rõõmsam olin, et Kärt, kes tulnud laulustuudiosse alles septembris, pälvis koha tugevate seas,” rääkis Murd. “Wanda-Helenale oli see samuti igati kordaläinud üritus ja hea kogemus edaspidiseks. Maret on juba suurte kogemustega, aga eks iga võistlus on omamoodi ja eriline.”

Pärnumaa noored lauljad said konkursil osalemise kõrval külastada paleed, mis saja ruumi ja 14 korrusega on Murdi sõnade järgi Pentagoni järel suuruselt teine ning jättis oma kristalli ja marmoriga vapustava mulje. Lastele tehti ekskursioon sõiduga hobukalessis ühes mängude, joonistamise ja meisterdamisega.

Konkursi ajal tabas Bukaresti paari miinuskraadi juures lumesadu. “Kuna kohalikud pole harjunud sellega, et lund sajab, olid teed lund täis, inimestel olid sallid suu ees, lapsed püherdasid valges lumes, lehedki olid puudel ja autod seisid puutumatult lume all, oodates lume sulamist,” kirjeldas Murd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles