A.P.T.E.Ki fotoseeria Prantsuse moeajakirjas

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katrina Tang

Prantsuse moeajakirja MilK 2012. aasta talvenumbris ilmus Pärnust pärit lastemoe fotograafi Katrina Tangi fotoseeria, milles on lavastatud aastavahetuse pidu Pärnu Puhvetis A.P.T.E.K.

Fotodel on kujutatud väsinud lapsi keset peomöllu. Tegelikult lapsed koos vanematega peol ei olnud, tegemist on kunstniku visiooni järgi tehtud lavastusega.

Pärnu suutis üllatada

Tangi sõnade järgi olid ajakirja toimetajal asukohavalikul sõelal teisedki asukohad nii Inglismaal kui Eestis, kuid A.P.T.E.K. valiti tänu oma unikaalsele interjöörile. Pärnu lastest modelle aitas riietada prantslasest stilist Julie Vianey, kes on stiliseerinud moeseeriaid Hugo Bossist Mark & Spenceri lastemoeni.

Tang ütles, et Vianeyle jättis Pärnu väga positiivse mulje ning teda üllatas väga vastutulelik ja abivalmis Puhveti A.P.T.E.K. meeskond.

Puhveti programmijuht Kai Tarmula rääkis, et teadis andeka Pärnust pärit fotograafi töödest varemgi ja kui Tang tuli ideega lavastada väikeste perepidude jaoks sobivates ajaloolise hõnguga ruumides aastavahetuse pidu, aidati sellele igati kaasa.

Tarmula jutu järgi olid fotolavastuseks valitud prantsuse stiilis riided, aksessuaarid, lauanõud jms, kõik oli lavastuse jaoks pisiasjadeni läbi mõeldud. “Kartsin, et tumedad ruumid võivad jääda sünged, aga ei, kõik sobis ideaalselt. Ma ei tea, kuidas ta seda tegi, aga hiljem nägid modellid välja väga prantslaslikud,” lausus Tarmula.

Andekas ja töökas fotograaf

Tarmula kirjelduse kohaselt on Tang väga lihtne, loogiline ja selge visiooniga, olles kodutöö eelnevalt ära teinud. “Ta teab, mida tahab. Lapsi ei ole lihtne pildistada, nad väsivad. Lahe oli sellist organiseerimist näha,” kõneles Tarmula.

Pärnust pärit Tang on varemgi MilKi veergudel Pärnut tutvustanud, 2011. aastal ilmus selles ajakirjas neljast fotost koosnev seeria majade taustal pildistatud lastest. Neiu fotosid on avaldanud Suurbritannia päevaleht The Times, novembris tegi temast loo ETV saade “Pealtnägija”.

“Ma ei tea ühtegi teist Eesti fotograafi, kelle nimel tuleks ja lendaks Londonist kohale kaks stilisti kogu oma rõivastega. Siia tuuakse kõige uuem Stella McCartney kollektsioon, kõige uuem Marni kollektsioon, kõige uuemad riided, kõik aksessuaarid ja kingad, sest Katrina ütleb, et mina tahan pildistada siin,” rääkis “Pealtnägijale” Pere&Kodu peatoimetaja Kirsi Altjõe, samuti pärnakas.

Puhvet A.P.T.E.K. pakkus aga huvi ka Pärnu ansamblile Blue Eyed Betty, kes siin oma video tegi. Nii Blue Eyed Betty kui Tangi kohta leiab rohkem infot Facebookist ja interneti kodulehekülgedelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles