Utria luurevõistlusel osaleb kolm Pärnu võistkonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utria dessandi näidislahing. Arhiivifoto.
Utria dessandi näidislahing. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Ida-Virumaal Jõhvis algas täna öösel rahvusvaheline luurevõistlus Utria dessant, mille rajale läks paarikümnekraadises pakases 17 neljaliikmelist võistkonda, teatas Erna selts.

Välisvõistkonnad on Utria dessandil tänavu Soomest, Austriast ja Hollandist, meestega võtab mõõtu Tallinna naiskodukaitse naiskond. Kaitseliidu Pärnu malev on välja pannud kolm võistkonda.

Viieteistkümnendat korda peetav võistlus lõpeb laupäeval Narva kindluses ja hõlmab kogu kahe linna vahele jäävat maa-ala.

Möödunud aastal võitis Utria dessandi Scouts-pataljoni võistkond, kellele järgnesid Kaitseliidu Tartu malev ja vahipataljon. Kahekümnest startinust lõpetas kuusteist.

Võistlust korraldatakse, meenutamaks vabadussõja suurimat dessantoperatsiooni, kui 17.–18. jaanuaril 1919 vabastasid Eesti väed Narva punavägede riismetest. Johan Pitka juhitud dessandis osales kuus Eesti mereväe laeva eesotsas suurtükilaevaga Lembit. Operatsioonis osales dessantpataljon 400 mehega ja 600 Soome vabatahtlikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles