Pärnu Rannahotell hakkab lahti olema ka talviti

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannahotell.
Pärnu Rannahotell. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna üks sümbolhooneid Rannahotell on jõudnud ringiga tagasi ettevõtja Toomas Sildmäe kätte, kes lubab hotelli hoida avatuna ka talviti.

Toomas Sildmäel, kelle käes on hotelli hoonestusõigus, tekkisid Scandicuga erimeelsused ja seetõttu sai leping poolte kokkuleppel lõpetatud. Sellest aastast opereerib Sildmäe hotelli oma firmaga Finest Rannahotell, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

1937. aastal valminud funktsionalistliku arhitektuuri pärl väärib tähelepanu sellegi poolest, et seal on Lennart Meri nimeline sviit. Sildmäe tõdes, et Rannahotell, küll väliskrohvi parandusi ootav ja muidu värskendamist vajav, on olnud heades kätes.

"Maja sai ju kapitaalremonditud aastatel 1991–1994 ja me plaanime nüüd, 20 aasta pärast ehk sügisest 2014 uuesti maja kapitaalremonti panna," ütles ta teleuudistele.

Sildmäe sõnutsi on Pärnu sümbolhoones hotelli omada uhke tunne, aga see nõuab suurt tööd.

Kuna Rannahotell kuulub Pärnu linnale, teeb linnajuhtidelegi rõõmu, et hoonestusõiguse omanik ja operaator on üks ja sama isik, kes võtab asja südamega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles