Purunenud sild võetakse maha

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkise silla tõttu tuleb kohalikel elanikel ja õpilastel nüüd bussile minekuks paarisaja meetri asemel teha paarikilomeetrine jalutuskäik.
Katkise silla tõttu tuleb kohalikel elanikel ja õpilastel nüüd bussile minekuks paarisaja meetri asemel teha paarikilomeetrine jalutuskäik. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal Sauga vallas Tanni bussipeatuse lähedal üle Sauga jõe ehitatud rippsilda pole võimalik enam kasutada ja see likvideeritakse.

Üle Sauga jõe viib bussipeatustesse mitu rippsilda. Teisipäeval purunes Tanni bussipeatusse viiva silla trossikinnitusankur ja sild vajus ühele küljele.

Eile olid silla otstesse seotud hoiatavad kollased lindid ja maaomanik oli jõudnud üle jõe viivat vesiseks muutunud jalgrada puiduga toestada.

Anonüümseks jääda soovinud maaomanik ütles, et üle silla käib nelja pere rahvas, peale selle kohalikud lapsed, kelle kooliteed on sild aidanud juba aastaid lühendada.

Maaomaniku hinnangul on kohalikud pered sillal aastaid silma peal hoidnud, sest võõrad on kippunud silda lõhkuma: maanteel rippsilda silmates peatatakse auto ja tullakse sillale kõndima, seda kiigutama ja lõhkuma.

Silla ehitasid kohalikud pered 1983. aastal oma jõududega ja vallas selle kohta ühtki alusdokumenti pole.

“Sillal pole intensiivkasutust, aga see on vajalik. Ametlikult pole seda silda olemaski. Eks ta ehitati majandite ajal inimeste enda initsiatiivil,” rääkis Sauga valla majandusnõunik Jüri Puust. Tema arvates tuleb viltu vajunud ohtlik ja amortiseerunud rippsild maha võtta: kui jõgi on jääs, on seda teha lihtsam.

Puusti jutu järgi ulatuvad silla mõlemad otsad eramaale. “Meil on laual avaldus, kus maaomanikud paluvad vallalt silla uuendamiseks tuge,” rääkis majandusnõunik. Vallavalitsuse seisukoha järgi tuleks ehitada uus sild, leida esmalt asjatundlik sillaehitaja, teha silla projekt ja vaadata, kui palju uus rippsild maksma läheks. Sillaehituse kulud tahab vald jagada maaomanikega.

Täna peetakse Sauga vallamajas nõu Raplamaa sillaehitaja Eedi Taganõmmega, kellega koostöös remontis vald Nigula tee pikenduseks oleva Sauga jõe raudteesilla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles