Riigikaitseõppe lõpetanud said lõpumärgid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kursuse lõpetanud Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja Ülejõe gümnaasiumi õpilased koos aktusest osavõtjatega.
Kursuse lõpetanud Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja Ülejõe gümnaasiumi õpilased koos aktusest osavõtjatega. Foto: Jüri Kask

Viimasel aprillipäeval Eesti sõjameeste mälestuskirikus Toris toimunud aktusel said riigikaitseõppused läbinud Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja Pärnu Ülejõe gümnaasiumi õpilased kätte kursuse lõpumärgid. Need andis üle Lääne kaitseringkonna väljaõppeosakonna kapten Andrus Tiitus.


Sütevaka humanitaargümnaasiumi õppealajuhataja Ene Kõo ütles, et nende gümnaasiumis toimub riigikaitse õpetus 2004. aastast. Selle aja jooksul on riigikaitse kohta teadmisi omandanud ja sõjalised kursused läbinud 156 õpilast.



Sama kooli õpilane Ander Paabot märkis, et kõik riigikaitseõppustel osalenud Sütevaka õpilased lõpetasid need edukalt ja väljalangejaid ei olnud. Õppustel saadi teadmisi riigikaitse põhialustest, relva- ja riviõppest, topograafiast ja esmaabi andmisest.



Tori kiriku taastajate nõukogu esimees Jüri Kask tutvustas õpilastele Eesti sõjameeste mälestuskiriku saamislugu ja kirikusse paigutatud mälestustahvlitele kantute saatust.



Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse juhatuse liige Vaino Kallas andis koolidele tänutäheks riigikaitseõpetuse korraldamise eest üle Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse mälestusraamatu. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles