Prokurör nõudis Audru topeltmõrvarile eluaegset vangistust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe naise mõrvas süüdistatav Andres Võsu (paremal) politseivalve all Pärnu maakohtus.
Kahe naise mõrvas süüdistatav Andres Võsu (paremal) politseivalve all Pärnu maakohtus. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohtus sel nädalal toimunud kohtuprotsess kahe naise mõrvas ja seejärel ohvrite surnukehade tükeldamises süüdistatava 35aastase Andres Võsu üle jõudis täna kohtuvaidlusteni.

Lääne ringkonnaprokurör Anne Sillaots nõudis süüdistatavale eluaegset vangistust. Kohtuotsus kuulutatakse välja järgmise nädala kolmapäeval, ütles Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu.

Võsu üle toimunud kohtuprotsess toimus ohvrite lähedaste ehk kannatanute eraelu kaitse huvides kinniste uste taga.

Esmaspäevasel istungil tunnistas Võsu pärast süüdistuse esitamist oma kuritegusid.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt lõi Võsu 2011. aasta novembris Audru alevikus ühes korteris korduvalt 55aastast Karinit ja kägistas ta surnuks. Surnukeha mees tükeldas ja uputas veekogudesse oma elukoha lähedal.

Mullu 6. aprilli pärastlõunal tungis süüdistatav Audru kalmistu lähedal kallale 21aastasele Erikale, et röövida temalt sülearvuti. Võsu lõi naist süüdistuse järgi vähemalt ühel korral ja kägistas ta surnuks. Surnukeha tükeldas ja mattis mees mulla ja okste alla.

Varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Võsu pidas politsei Erika mõrvas kahtlustatavana kinni eelmise aasta 7. aprillil. Uurimise käigus selgus mehe võimalik seotus Karini kadunuks jäämisegagi.

Mõrva eest, kui see on toime pandud julmal viisil, vähemalt teist korda ja seoses röövimisega, näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles