G4S rannavalve asub Pärnus ametisse 1. juunil

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rannas alustavad G4S rannavalvurid suplejate turvamist 1. juunil.
Pärnu rannas alustavad G4S rannavalvurid suplejate turvamist 1. juunil. Foto: Ants Liigus

Nagu teistes suuremates supelrandades, tagavad Pärnus suvel suvitajate turvalisust turvafirma G4S rannavalvurid.


Kuigi linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo teatel saab G4S Pärnu ranna juba homseks korda – liiva tasandatud, inventari korrastatud ja paigaldatud –, alustavad puna-valgetes vormides G4Si rannavalvurid Pärnus rannavalvega 1. juunist, töötades 31. augustini iga päev 10-20.



Murakas-Ollo ütlust mööda eelarvekärped rannahooaja ettevalmistustele mõjunud ei ole. Et rannavalve ja supelranna korrashoid on seotud hankelepingutega, ei ole neid summasid vähendatud. Ranna hooldamine ja rannavalve pidamine läheb linnale maksma 1 400 000 krooni. Rannas on selgi aastal kaks vetelpäästetorni ja kokku kilomeeter valvatavat randa.



1. juuniks peaks valmima rannahoone juurdeehitus, kuhu on projekteeritud tualetid, dušid, hoiukapid ja müügikioskid.



Tänavu suvel tegutseb kesklinnas ja rannas üle 50 müügikoha. Ettevõtjad pakuvad jäätist, maiustusi, aiasaadusi, värskelt pressitud mahlu,  käsitöö- ja rannakaupa. Meelelahutuseks on minigolf, jalgrataste ja laste elektriliste autode üürimine, sukeldumis- ja surfikoolitus, kehamaalingute tegemine.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles