Lõhkematerjali loovutamise kampaania tõi 31 väljakutset

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhkematerjali loovutamise kampaania käigus ära antud püssirohi.
Lõhkematerjali loovutamise kampaania käigus ära antud püssirohi. Foto: Päästeamet

Lõhkematerjali loovutamise nädalase kampaania ajal said päästeameti demineerijad kokku 100 väljakutset, millest 31 oli seoses kampaaniaga. Kokku loovutati 1,2 kilogrammi püssirohtu, 11 mürsku, üheksa lõhkepaketti, viis käsigranaati, 19 detonaatorit ja veel muud plahvatusohtlikku.

Päästeameti pressiesindaja Martin Vallimäe sõnutsi edastati Pärnumaal demineerijatele kampaania raames üks väljakutse Häädemeestelt, kuid selgus, et midagi demineerijatele huvitavat teatajal ära anda siiski ei ole.

Päästeameti demineerimiskeskuse juhataja Arno Pugonen palub, vaatamata kampaania lõppemisele, inimestel teatada nende käes või neile teadaolevast lõhkematerjalist hädaabitelefonil 112, vabatahtlikul lõhkematerjali loovutamisel karistust kartma ei pea.

Kampaania nädalal oli kõige enam väljakutseid Lõuna ja Põhja pommigrupil, kampaania teadete poolest paistis silma Lõuna-Eesti piirkond, kuid mitmed teated olid legendid mingisugusest ammusest lõhkematerjali matmispaigast, mis kontrollimisel tulemust ei andnud.

Siseministeeriumi ettepanekul muudeti varakevadel seadust, et jätkata eluohtlike ja riigi üldist turvalisust ohustavate esemete käibest kõrvaldamist.

„Juba neljandat korda toimunud kampaania käigus oli inimestel võimalik teavitada ja loovutada enda valduses olevad ohtlikud esemed kriminaalmenetluseta. Vabatahtlikult loovutatud lõhkeaine ja relvade hulk tõestab, et sellised kampaaniad muudavad Eestis elu turvalisemaks,“ sõnas siseminister Ken-Marti Vaher.

Varasema kolme kampaania käigus on hävitatud üle saja kilogrammi lõhkeainet, samuti näiteks veel üle 1000 detonaatori ja üle 10 000 padruni, üle kilomeetri detoneerivat nööri ja sadu liitreid napalmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles