Häädemeeste festivalitseb

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus mullusest Põhja-Liivimaa festivalist. Fotol vildist maasikate müüja Olustverest.
Meenutus mullusest Põhja-Liivimaa festivalist. Fotol vildist maasikate müüja Olustverest. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Laupäeval, 6. juunil peetakse Häädemeestel neljandat Põhja-Liivimaa festivali. Lätist ja Eestist pärit poodnikud avavad oma kaubakioskid Häädemeeste suveaias kell 9.30, rahvakultuuri töötoad hakkavad samas tööle kell 10.

Töötubades õpetatakse tegema läti rahvustoite, taaskasutama tekstiili, valmistama klaasist ehteid ja rahvapille looduslikest materjalidest.

Alevi muuseumis töötavas õpitoas jagatakse juhatust Pärnumaa eri piirkondade rahvariiete valmistamiseks.

Keskpäeval suunduvad pidulised, üksi tantsijaid oli reedeks registreeritud ligi 400, värvikirevas rongkäigus bussijaamast suveaeda, kus kell 12.15 festival ka pidulikult avatuks kuulutatakse ning mõned ühistantsud lüüakse.

Viimane seltsis jalakeerutamine on ka soojendus suveaias kell pool üks hakkavale kaera-jaani konkursile, mille osavõtjaid innustab 5000 krooni suurune peapreemia.
Kell neli algab suveaias Häädemeeste muusikakooli mandoliiniorkestri kontsert, poole kuuest esinevad suveaias kohaliku kooli šõutantsutrupid.

Kellel himu tõsisema muusika järele, sellel on kell 18.30 asja Häädemeeste luterlikku Miikaeli kirikusse: siis algab pühakojas kammerkontsert.

Pille Lille muusikute toetusfondi korraldatud esinemisel „Hingemuusika" astuvad üles keelpillikvartett Muusa, Liliana Tamm-Maaten (viiul), Maarja Allik (viiul), Karin Rauks (vioola), Raul Seppel (tšello). Kontserdi kavas on Wolfgang Amadeus Mozart, Rudolf Tobias.

Kui keegi pelgab, et laupäevalgi jätkuvalt sajab, siis see on tühi kartus.

„Seni pole veel kordagi festivali ajal sadanud," tõdes ürituse peakorraldaja Aire Koop. „Vihma on küll tulnud enne ja pärast - ega tule selgi aastal."

Esimene Põhja-Liivimaa festival toimus Häädemeeste valla ja Ainaži linna eestvõttel 2005. aastal Lätis Ainažis (Heinastes) ja keskendus kohalikest saadustest kohaliku köögi retseptide järgi valmistatud roogade pakkumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles