Purjus kaatrijuht lõpetas kainestusmajas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veepolitsei kaater.
Veepolitsei kaater. Foto: Lääne politseiprefektuur.

Pärnu kordoni toimkond viis Pärnu Kesklinna silla juurest kainenema purjus kaatrijuhi.

Eile kella 20 paiku anti kahel korral häirekeskuse Lääne keskusele teada, et Pärnu jõel on alus, millega reisib arvatavasti alkoholijoobes seltskond. Kui esimese kõne teinud kodanikud nägid silmanähtavalt purjus seltskonda Pärnu jõel sõudebaasi ujuvkai juures, siis teises kõnes täpsustati, et alusel olev seltskond on riided seljast võtnud ja kutsub kaldal olnud lapsi pardale.

Loetud minutid pärast kella 20 asus Pärnu kordoni toimkond jahtklubist teele, et saadud informatsiooni kontrollida. Kesklinna silla juures peeti kontrolliks kinni kaater, mille roolis olnud 30aastase meesterahva joobeks mõõdeti indikaatorvahendiga kohapeal rohkem, kui on veeteel liiklemisel lubatud.

Joobe tuvastamiseks toimetati mees kõigepealt politseijaoskonda, kus ta tuvastamisest keeldus. Seejärel viidi kaatrijuht haiglasse vereproovi tegema. Kuraasika juhi teekond lõppes pärast mitmekordset joobetuvastamisest keeldumist kainestusmajas, alus pukseeriti Pärnu Vallikääru sadamasse.

Kaatrit juhtinud mehe suhtes on alustatud menetlust meresõiduohutuse seaduse paragrahvide alusel, mis käsitlevad veesõiduki juhtimist joobeseisundis ja kõrvalehoidmist joobeseisundit tuvastavast läbivaatusest. Mõlemad paragrahvid näevad ette karistusena rahatrahvi kuni 300 trahviühikut.

Politsei tuletab meelde, et kuigi väikeses koguses alkoholi tarvitanuna võib vee peal alust juhtida, ei soovitata seda kellelgi teha. Samuti tuleb kindlasti pöörata tähelepanu turvavarustuse olemasolule ja kasutamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles