Sorgu madalal sattus merehätta Eesti kaater

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Sorgu saarel asuvast tuletornist merele.
Vaade Sorgu saarel asuvast tuletornist merele. Foto: Urmas Luik

Jaanilaupäeva pärastlõunal sai Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja abipalve merel hätta sattunud kaatri kaptenilt. Piirivalvurid abistasid kaatrimeeskonda sõidul lähimasse sadamasse.


Eile kell 16.25 sai Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja teate häirekeskuse päästekorraldajalt, kes andis teada, et Kihnu saare ja Sorgu madala vahel on rikke tõttu hätta sattunud eestlastele kuuluv Jamarin 64C tüüpi kaater, teatas Lääne piirivalvepiirkonna pressiesindaja Janne Mets.



Kohe suundus abivajajatele appi Pärnu piirivalvekordoni toimkond patrullkaatril.



Sündmuskohal selgus, et kaater oli merel olles sõitnud üle suure kivi, mis purustas sõiduki sõukruvi, ja kaatri edasine liikumine oli võimatu. Kapten palus piirvalve abi aluse toimetamisel lähimasse sadamasse.



6,5 meetri pikkune Jamarin 64C tüüpi kaater koos kuue meeskonnaliikmega pardal asus õnnetuse hetkel ligikaudu 9,2 kilomeetrit Kihnu saarest ida suunas.



Pardal viibinud isikute tervislik seisund oli hea ja keegi arstiabi ei vajanud. Kaatri põhi vigastada ei saanud ja leket ei olnud.



Merevee sügavus õnnetuspaigas oli 2,5 meetrit.



Piirivalvurid võtsid kaatri sleppi ja toimetasid lähimasse, Kihnu sadamasse, kus silduti kell 18.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles