Naabreid häiriv joomapunker on politseile sotsiaalprobleem

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naabrite teatel toimuvad noortekeskuse kõrval asuva Uus-Sauga 1 maja hoovis alatasa kaklustega joomingud, politsei soovitab asja klaarida majaelanikel endil.
Naabrite teatel toimuvad noortekeskuse kõrval asuva Uus-Sauga 1 maja hoovis alatasa kaklustega joomingud, politsei soovitab asja klaarida majaelanikel endil. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Laupäeva õhtul peksis Pärnus Uus-Sauga tänaval maja õues toimunud joomingu ajal purjus tütarlaps ligi 80 aastast vanamemme, politsei jaoks kuulub olukord sotsiaalprobleemide valdkonda.


Laupäeva öösel vastu pühapäeva kogus Pärnus saatematerjali Kanal 2 “Krimi” saatejuht Imre Kaas. Politseiga koos töötades jõudsid Kaas ja Pärnu Postimees kella 22.20 paiku Uus-Sauga tänavale. Politseile oli tulnud teade, et maja number 1 hoovis purjutab ja karjub seltskond.


Tüdruk lõi vanurit jalaga pähe

Hoovis veetis lõbusalt aega vähemalt kümme inimest, kellest enamiku vanus jäi alla kolmekümne. Politsei kutsus samas majas elav ligi 80 aastane vanamemm.

Kui korrakaitsjate patrull läks hüsteeritseva naisega hoovi korda looma, ründas vanurit üks hoovis pidutsenud tütarlaps, kes lõi pensionärile jalaga vastu pead ja jõudis enne politseinike sekkumist memme isegi hammustada.

Veritseva peahaavaga vanur jooksis hoovist tänavale, kus ta hakkas maja ees appi hüüdma.

Samal ajal ründas üks hoovis purjutanud meestest krimireporter Imre Kaasi, kel õnnestus vaevu end ja telekaamera ründaja eest päästa.

“Ma löön sul silmad kinni, raisk, kui sa veel siia filmima tuled!” röökis ründaja Kaasile. “Mul on jäänud veel kaks nädalat tingimisi ja sa tuled mind filmima!”

Politsei pidi kutsuma olukorra rahustamiseks kohale teisegi patrulli. Kedagi sedapuhku kaasa ei võetud.

Kuid vähem kui tund hiljem tuli samasse majja uus väljakutse. Siis oli kohal ka kiirabi.

Kiirabitöötajad märkisid, et neiu, kes oli enne väljas vanurit peksnud, oli löönud korteris oma isal pudeliga pea lõhki. Isa haav õmmeldi kinni ja tütrele tehti rahustav süst. Nii kohal olnud politseipatrull kui kiirabibrigaad kinnitasid, et tegu on nende jaoks tuttava kohaga.

Ka lähedal elavad naabrid rääkisid, et maja hoovis on alalõpmata joomingud ja hoovist käivat läbi väga kirju seltskond. Kaklusedki olevat üsna igapäevased.


Politsei ei lahenda sotsiaalseid probleeme

Pärnu politseiosakonna ülemkomissari Mehis Metsa teatel on ennatlik väita, nagu saaks politsei alatasa väljakutseid eelpool toodud aadressil.

“See aadress ei eristu politsei igapäevases töös teistest, see on lihtsalt üks koht, kus on vaja aeg-ajalt nii-öelda korda loomas käia,” ütles Mets. “Et tegemist on mitmepereelamuga, on konfliktid kergemad tekkima, ja see on politsei töös tavapärane. Sellel aadressil on tegemist rohkem sotsiaalse probleemiga, mis ei kuulu politsei tegevusvaldkonda.”

Statistikat väljakutsete kohta aadressil Uus-Sauga 1 ei saanud Mets aga anda, sest seda ei võimaldanud eile politsei andmebaas.

Metsa kinnitusel sekkub politsei, kui kuskil rikutakse avalikku korda üldises plaanis või juhul, kui toime on pandud mingisugune süütegu.

“Siinkohal ei julge lahterdada seal elavaid inimesi korralikeks ja mittekorralikeks, see võib teha kellelegi ülekohut,” lisas ülemkomissar. “Kord saab majja siis, kui kõigi õigusi ja vabadusi austatakse. Kui seda ei tehta, tekivadki probleemid, mille lahendamisse peab isegi politsei sekkuma. Aga üldiselt peaks suutma ühes majas elavad inimesed omavahel nii palju suhelda, et saaks selgeks, mis on lubatud ja mis mitte.”

Lõiku laupäeval Uus-Sauga 1 juhtunust näeb täna õhtul kell 21 Kanal 2 politseisaates “Krimi”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles