Pärnumaa naissotsid on vanemahüvitise tõusu vastu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE Pärnumaa piirkonna esimees Epp Klooster.
SDE Pärnumaa piirkonna esimees Epp Klooster. Foto: Erakogu

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) naiskogu Kadri Pärnumaa liikmed on vanemahüvitise edasise tõusu vastu.


Naiskogu Kadri liikmed avaldasid eilsel koosolekut toetust SDE esimehe Jüri Pihli avaldusele (Postimees, 17.08.09), milles ta mõistab hukka rahvastikurühmade üksteisele vastandamise tulemusel järjest süvenevate pingete tekitamise valitsuse poolt.



Naiskogu liikmed on nördinud, et ajal, mil kasvab tööpuudus ja vähenevad töötasud, ei võta valitsus midagi ette, peatamaks riigi kalleima peretoetuse tõusu. Vanemahüvitise kulud on viimaste aastatega neljakordistunud ja ületavad kõikidele teistele peretoetustele tehtavaid kulutusi.



Kahtlemata tagab vanemahüvitis perele turvatunde, siiski peab tunduvalt suurem osa peredest leppima ja toime tulema hüvitisega alampalga suuruses. Pärnumaa Kadrid toetavad solidaarsemat ja ühiskonna sidusust toetavat lähenemist. Majanduslikult raskel ajal tuleb kõigil millestki loobuda, seega tuleks ka vanemahüvitise ülempiiri alandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles