Ujuvalus peab Pärnust novembriks kaduma

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi 20 aastat Pärnu kesklinna silla kõrval seisnud ujuvalus peab kaikoha 1. novembriks vabastama.
Ligi 20 aastat Pärnu kesklinna silla kõrval seisnud ujuvalus peab kaikoha 1. novembriks vabastama. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus keeldus ligi 20 aastat Pärnu Kesklinna silla kõrval seisnud ujuvalusele kaikohta üürimast ja kohustas ujuvaluse omanikke kaikoht 1. novembriks vabastama.


Praegu nime Queen kandev ujuvalus on Kesklinna silla kõrval seisnud kaheksakümnendate aastate lõpust. Algusaegadel võrdlemisi populaarse lõbustuskoha omanikud on pidevalt muutunud, et ignoreerida linna nõudeid alus korda teha või ära viia.



Selle aasta 21. mail omandas ujuvaluse ja selle kõrval seisva lõbusõidulaeva Printsess MTÜ Arendusettevõte Ajalooliste Lennumasinate, Sõidukite ja Tehnika Muuseum H.F.T.M. Linnavalitsus tegi neile ettepaneku sõlmida 60 meetri pikkuse kaiosa kasutamiseks kolm aastat kestev leping, makstes linnale 12 000 krooni kuus ja korrastades 1. oktoobriks ujuvaluse fassaadid vastavalt planeerimisosakonnast väljastatud värvipassile.



H.F.T.M. polnud sellise lepinguga nõus ja pakkus, et nad võivad 3130 krooni kuus üüri maksta. Linnavalitsus keeldus sellest, kohustas ujuvalust ja lõbusõidulaeva kaikoht vabastama ning soovib 21. maist kuni kaikoha vabastamiseni veesõidukitelt 3130kroonist kuuüüri.



Abilinnapea Simmo Saar ütles, et ainuke võimalus ujuvalust silla alt läbi viia on teha ta korruse võrra madalamaks. Küsimusele, kas ujuvalusega võib juhtuda samamoodi nagu hotell Delfinega, vastas Saar, et loodetavasti mitte, aga see võib olla üks tõenäolisemaid arengusuundi.



Linnavalitsus lasi hotelli Delfine omavoliliselt ehitatud korruse maha lammutada ja nõudis ettevõttelt hiljem lammutamiskulud sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles