Purjus jalgratturid põrkasid kokku

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedal ajal esituleta ratta selga istudes lausa peab õnnetus juhtuma.
Pimedal ajal esituleta ratta selga istudes lausa peab õnnetus juhtuma. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna öösel põrkasid Pärnumaal Häädemeeste vallas kokku kaks purjus jalgratturit.



Öösel kella poole ühe ajal sattusid napsutanud ratturid kokku Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 192. kilomeetril. Häädemeeste poole sõitnud 24aastane noormees hakkas vasakule, Ikla külla viivale teele pöörama ja sõitis otsa vastassuunast pedaalinud 38aastasele mehele. Et kummagi mehe sõiduriistal polnud esituld, nad teineteist ei märganud.



Jalgratturid viidi Pärnu haiglasse ja neile anti esmaabi, seejärel lubati neil koju minna. Mõlemal jalgratturil tuvastati alkoholijoove, teadis öelda Pärnu politseiosakonna pressiesindaja Hedy Tammeleht.



Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkomissar Imre Veber sõnas, et on kurb näha järjekordset näidet sellest, kuidas ei hoolita iseenda elust ja tervisest. Ta toonitas, et sõiduvahend olgu nõuetele vastavas korras ja selle juht peab olema kaine.



Kuigi see pole kohustuslik, võiksid jalgratturid Veberi ütlust mööda kasutada kaitsekiivrit, sest nii liiklusõnnetuse kui lihtsalt õnnetu kukkumise tagajärjel saab tihtilugu viga just pea.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles