Pritsimehed taltsutavad Pärnus tantsuga tulekuradit

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pritsimeeste veeshow eelmisel sügisel Pärnus toimunud ohutuspäeval.
Pritsimeeste veeshow eelmisel sügisel Pärnus toimunud ohutuspäeval. Foto: Ants Liigus

Laupäeval toimub Pärnu südalinnas ohutuspäev, kus osalevad organisatsioonid, kes õnnetuste puhul inimestele appi lähevad. Lavastatud ohuolukordades näidatakse, kuidas õnnetusi ära hoida ja mida teha, kui inimene on hätta sattunud.


Ohutuspäev algab kell 12 Port Arturi kaubanduskeskuste vahelisel platsil. Esitlustega on kohal päästeteenistus, politsei, pommigrupp, Aide autokool, Punane Rist, Revali merekool, raudteeohutus, otsingu- ja päästerühm, korstnapühkijad ja vetelpäästjad, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Sirle Matt.

Politsei näitab oma tegevust sündmuskohal pärast vargust, et kurikaelale jälile saada, ning selgitab, mil moel saab ohver ise pahategija tabamisel abiks olla.

Kohapeal on ümberpööratav auto, mis simuleerib liiklusõnnetust. Inimesed saavad simulaatorisse istudes ise kogeda liiklusavariisse sattumist ja tunda, kui oluline on turvavöö kinnitamine.

Märjamaa päästekomando pritsimehed esinevad tantsuga, kuidas taltsutada tulekuradit.

Vetelpäästjad näitavad varustust, õpetavad sõlmede tegemist ning seda, kuidas kannatanut transportida. Päästekoer otsib "metsa eksinud inimest".

Päeva lõpetab kell 15 algav pritsimeeste show.

Ohutuspäeval on peale esitluste vaatamise võimalus ise aktiivselt osaleda. Üles on seatud mängud, proovida saab näiteks tule kustutamist, kannatanu transportimist, päästeparve ronimist ja küsida nõu nendelt, kelle igapäevatöö on teiste inimeste abistamine ja ohutuse tagamine.

Vaata Reporter.ee videot tantsivatest pritsumeestest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles