Kohus jättis Sarandi kaebuse läbi vaatamata

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimismaja.
Parkimismaja. Foto: Ants Liigus

Tallinna halduskohus otsustas jätta Pärnu linnavolikogu liikme Raul Sarandi kaebuse läbi vaatamata, sest volikogus vastu võetud Lai 7 planeering ei rikkunud tema õigusi.


Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Sarandi kaebas Lai 7 ehk parkimismaja kinnistu detailplaneeringu kehtestamise kohtusse, leides, et otsus võeti vastu otsustusvõimetu volikogu poolt. Volikogu saab otsuseid vastu võtta üksnes siis, kui 33 linnavolinikust on kohal vähemalt 17, parkimismaja detailplaneeringu hääletamisel oli aga 16 linnavolinikku saalis ja Sarandi rõdul.



Sarandi hinnangul ei võtnud ta istungist osa. Volikogu esimehe Ahti Kõo arvates võttis Sarandi istungist osa, sest ta ei märkinud registreerimislehele oma lahkumise kellaaega ja enne päevakorrapunkti arutamist tehtud kohaloleku kontroll näitas, et Sarandi võttis istungist osa.



Tallinna halduskohtu Pärnu kohtumaja kohtunik Annika Vendik leidis, et Sarandil oli võimalik osaleda parkimismaja detailplaneeringu kehtestamise otsustamisel. Haldusakti ei saa aga kehtetuks tunnistada üksnes põhjusel, et selle vastuvõtmisel rikuti menetlusnõudeid, volikogu liige saab volikogu otsuse vaidlustada üksnes siis, kui see rikub tema subjektiivseid õigusi, otsustas kohtunik riigikohtu lahendile toetudes.



Parkimismaja omanikke esindav Pärnu Keskuse tegevjuht Indrek Peedo on lubanud, et parkimismaja ehitus jätkub siis, kui Sarandi ja Triple Investi kaebused Lai 7 detailplaneeringu kohta on saanud kohtulahendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles