Pärnu pimedate ühing tähistab valge kepi nädalat

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaegnägijate ühingu Pärnu osakonna tegevjuht Juta Adams.
Vaegnägijate ühingu Pärnu osakonna tegevjuht Juta Adams. Foto: Ants Liigus

Pärnu pimedate ühing tähistab 12.-15. oktoobrini valge kepi nädalat, kuid juba homme minnakse Endla teatrisse etendusele „Pimedusega löödud“.


Pärnu pimedate ühingu esimees Juta Adams ütles Raadio Pärnule, et rahvusvaheline valge kepi päev on küll 15. oktoober, kuid Pärnus on sel aastal plaanis sisustada terve nädal.



Nädala jooksul on Adamsi sõnade järgi plaanis minna Endla teatrisse vaatama etendust „Pimedusega löödud“, mille tarbeks on trükitud punktkirjas kavad.



Nädala üheks vahvamaks ettevõtmiseks nimetas Adams 12. oktoobril toimuvat külastust Pärnu ühisgümnaasiumisse, kus 5. ja 6. klassi õpilastele tutvustatakse, milline on elu pimedana. Lastele lähevad külla kaks vaegnägijat, kes kasutavad juhtkoera ja teisi abivahendeid.



Valge kepi päeval 15. oktoobril toimub pimedate ühingus infopäev, kuhu on kutsutud abilinnapea Simmo Saar. Ühingu juhataja ütlust mööda selgitab abilinnapea asjaolu, miks Pärnu linnas on nii vähe helisignaalidega valgusfoore. Peale selle tutvustatakse uusi ja muudatusi läbi teinud töövõimetuse määramise norme.



Samal päeval toimub male- ja kabeturniir, kuhu Adamsi teatel on uudistama oodatud kõik, kel huvi näha, milline näeb välja pimedatele mõeldud kabelaud ja kuidas mäng ilma seda nägemata toimub.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles